Κοτόπουλο λεμονάτο ριγανάτο με πατάτες τηγανιτές στην κατσαρόλα

2015-08-22
Κοτόπουλο λεμονάτο ριγανάτο με πατάτες τηγανιτές στην κατσαρόλα
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια από τις αγαπημένες μου συνταγές με κοτόπουλο θα βρεις παρακάτω στην σελίδα που είναι λεμονάτο και ριγανάτο στην κατσαρόλα με πατάτες τηγανιτές. Είναι μια εξαιρετική πρόταση για κάθε εποχή του χρόνου που αρέσει πολύ και στα παιδιά. Για να την φτιάξεις στην αρχή τσιγαρίζεις το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και σβήνεις με λεμόνι. Ρίχνεις τη ρίγανη, αλλάζεις μεριές στο κοτόπουλο για να ροδίσει και να πάρει το άρωμα λεμονιού από όλες τις μεριές και μετά βάζεις νερό και το αφήνεις να βράσει. Ετοιμάζεις και τις πατάτες τηγανιτές τις οποίες λίγα λεπτά πριν ετοιμαστεί το κοτόπουλο τις ρίχνεις μέσα για να πάρουν λίγο από την σάλτσα που μόλις ετοίμασες. Είναι ένα εκπληκτικό φαγητό το οποίο σου προτείνω ανεπιφύλακτα να φτιάξεις.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο 1 έως 1 1/2 κιλό
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη αρκετή
  • 1 λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο (αν έχει τρίχες το καψαλίζουμε πρώτα), το κόβουμε κομμάτια, το αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε λίγο να σταθεί.

Βήμα 2

Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και αφού κάψει, ροδίζουμε αρκετά από όλες τις μεριές τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σβήνουμε με το λεμόνι.

Βήμα 3

Ρίχνουμε και τη ρίγανη και τα γυρίζουμε πάλι από όλες τις πλευρές.

Βήμα 4

Προσθέτουμε λίγο νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει.

Βήμα 5

Αν δεν έχει βράσει ξαναρίχνουμε νερό και λίγη ρίγανη ακόμα και το αφήνουμε να βράσει και να μείνει μόνο με το βούτυρο.

Βήμα 6

Σερβίρεται με πατάτες τηγανητές και με σαλάτα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή