Κοτόπουλο με άσπρη σάλτσα γιαουρτιού και ρύζι

2015-09-10
Κοτόπουλο με άσπρη σάλτσα γιαουρτιού και ρύζι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 60m

Σου παραθέτω μια μοναδική συνταγή με κοτόπουλο που φτιάχνω από πολύ παλιά καθώς είναι συνταγή της γιαγιάς μου και το οποίο είναι με άσπρη σάλτσα γιαουρτιού και ρύζι. Είναι ένα πιάτο το οποίο το μαγειρεύω ανεξαρτήτου εποχής του χρόνου και είναι μέτριας δυσκολίας. Για να το φτιάξεις πρέπει αρχικά να βράσεις το κοτόπουλο και να το κόψεις σε κομμάτια. Στη συνέχεια σε ένα μπολ ανακατεύεις λάδι με γιαούρτι και βουτάς τα κομμάτια κοτόπουλου στο μίγμα αυτό. Όλα τα κομμάτια μαζί τα βάζεις στο φούρνο και τα ψήνεις και ταυτόχρονα χτυπάς γιαούρτι με αυγό και το βάζεις στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά όπου ρίχνεις και το ζουμάκι από το κοτόπουλο για να γίνει σάλτσα. Σε άλλη κατσαρόλα ετοιμάζεις το ρύζι και όταν όλα είναι έτοιμα σερβίρεις το κοτόπουλο ξεχωριστά με το γιαούρτι και το ρύζι, συνοδεύεις με μια από τις σαλάτες που σου έχουμε προτείνει και απολαμβάνεις ένα καταπληκτικό φαγητό.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο μέτριο
  • 1 κιλό γιαούρτι
  • 1 αυγό
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • μισό κιλό ρύζι
  • αλάτι, πιπέρι
  • δυόσμο

Διαδικασία

Βήμα 1

Καψαλίζουμε το κοτόπουλο, το καθαρίζουμε, το κόβουμε μερίδες και το βάζουμε να βράσει σε μπόλικο νερό με λίγο αλάτι.

Βήμα 2

Ύστερα το στραγγίζουμε και κρατάμε χώρια το ζουμί.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε 2 κουταλιές γιαούρτι με λίγο λάδι, παίρνουμε ένα - ένα κομμάτι κοτόπουλο το αλείφουμε με το γιαούρτι - λάδι που ετοιμάσαμε, τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο κάτω από το γκρίλ, ώσπου να πάριε χρώμα.

Βήμα 4

Στο μεταξύ χτυπάμε το υπόλοιπο γιαούρτι, με το 1 αυγό, τα αδειάζουμε σε κατσαρόλα και την βάζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Βήμα 5

Όταν πάρει μία βράση, ρίχνουμε ζουμί από το κοτόπουλο τόσο, όσο χρειάζεται για να γίνει το γιαούρτι σαν μία πυκνή σάλτσα.

Βήμα 6

Προσθέτουμε κατόπιν το δυόσμο ψιλοτριμμένο, λίγο αλάτι και πιπέρι, καίμε 1 κουταλιά βούτυρο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Βήμα 7

Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε νερό με αλάτι, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ρύζι για 5 λεπτά να φουσκώσει.

Βήμα 8

Το ξεπλένουμε κατόπιν και το σουρώνουμε.

Βήμα 9

Μετράμε το υπόλοιπο ζουμί με αναλογία 3 μέρη ζωμό, 1 μέρος ρύζι.

Βήμα 10

Βάζουμε την κατσαρόλα με το ζωμό στη φωτιά και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι και το βράζουμε 10 λεπτά.

Βήμα 11

Ύστερα καίμε το υπόλοιπο βούτυρο και το ζεματάμε.

Βήμα 12

Σερβίρεται το πιλάφι, χωριστά από τη σάλτσα και το κοτόπουλο.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή