Κοτόπουλο με άσπρη σάλτσα χωρίς κρέμα γάλακτος

2015-08-29
Κοτόπουλο με άσπρη σάλτσα χωρίς κρέμα γάλακτος
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:10 h
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Παρακάτω θα βρεις μια ακόμα ιδιαίτερη συνταγή με κοτόπουλο το οποίο είναι με άσπρη σάλτσα αλλά χωρίς κρέμα γάλακτος και ιδανική για τους καλοκαιρινούς μήνες. Αν και είναι λίγο βαριά, είναι τόσο νόστιμη που δεν αντιστάθηκα και σας την προτείνω. Για να την φτιάξουμε στην αρχή κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια, το βράζουμε και μόλις βράσει το τσιγαρίζουμε σε τηγάνι με βούτυρο. Ύστερα σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό της κότας μαζί με αλεύρι και αυγά για να φτιάξουμε κρέμα όπου στη συνέχεια προσθέτουμε καρύδια και σκόρδο. Βάζουμε την κρέμα σε ταψί πάνω από το κοτόπουλο να το σκεπάζει και ψήνουμε για ένα τέταρτο στο φούρνο. Η συνταγή λέγεται μάσκινο και είναι σπεσιαλιτέ της Κοζάνης που μας την φτιάχνει η νονά του άντρα μου. Καλή σου απόλαυση.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο μέχρι 1 1/2 κιλό
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού ζωμός κοτόπουλου
  • μισό φλιτζάνι καρύδι κοπανισμένο
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο (αγελάδας)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε κομμάτια μεγάλα και το βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό και βγάζουμε το κοτόπουλο χωριστά.

Βήμα 2

Βάζουμε σε τηγάνι το βούτυρο και ροδίζουμε τα κομμάτια ένα - ένα.

Βήμα 3

Μετά, σε κατσαρόλα, βάζουμε 3 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό κοτόπουλου, 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι και ανακατεύουμε σιγά ώσπου να πήξει, το βγάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει αρκετά σκεπάζουμε μέσα ένα - ένα τα αυγά.

Βήμα 4

Κοπανίζουμε μισό φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια και 2 σκελίδες σκόρδο και τα προσθέτουμε στην κρέμα.

Βήμα 5

Στρώνουμε την κρέμα σε ταψί κανονικό, αλειμμένο με βούτυρο, πάνω της τα κομμάτια της κότας και περιχύνουμε από πάνω με το βούτυρο που είχαμε τηγανίσει το κοτόπουλο.

Βήμα 6

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 200 βαθμούς επί ένα τέταρτο της ώρας.

Βήμα 7

Σερβίρεται ζεστό.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή