Κοτόπουλο με δαμάσκηνα στην κατσαρόλα κοκκινιστό

2015-09-12
Κοτόπουλο με δαμάσκηνα στην κατσαρόλα κοκκινιστό
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Ένα εξαιρετικό πιάτο το οποίο έχω φτιάξει σε διάφορες παραλλαγές και μένω πολύ ικανοποιημένος κάθε φορά και μια από τις αγαπημένες μου συνταγές με κοτόπουλο σου στέλνω παρακάτω. Είναι κοκκινιστό στην κατσαρόλα και περιέχει δαμάσκηνα και σου στέλνω την πιο απλή εκδοχή της για να προσθέσεις ότι μπαχαρικό θέλεις εσύ και να κάνεις τα πειράματα σου. Ξεκινάς από το να κόψεις στη μέση το κοτόπουλο και να το τηγανίσεις σε βούτυρο. Στη συνέχεια το ρίχνεις στην κατσαρόλα με λίγο νερό και το βράζεις και στη συνέχεια προσθέτεις την ντομάτα και συνεχίζεις το βράσιμο. Στο τέλος και λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο, ρίχνεις τα δαμάσκηνα με την ζάχαρη. Μπορείς να προσθέσεις κανέλα, γαρύφαλλο, ρίγανη, δυόσμο, μπαχάρι και γενικά η συνταγή αυτή σηκώνει πειραματισμούς και παραλλαγές στα γευστικά συστατικά που μπορείς να προσθέσεις. Δοκίμασε την και στείλε μου τη γνώμη σου καθώς και αν πρόσθεσες κάποιο επιπλέον υλικό.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο 1 κιλό έως 1 1/2
  • 20 δαμάσκηνα ξερά
  • 6 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας πελτές
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καψαλίζουμε το κοτόπουλο, το καθαρίζουμε καλά, το πλένουμε, το αφήνουμε να στραγγίσει, το κόβουμε μερίδες και το τηγανίζουμε με δύο κουταλιές βούτυρο.

Βήμα 2

Το περνάμε σε κατσαρόλα, βάζουμε και το υπόλοιπο βούτυρο, ρίχνουμε αλατοπίπερο και λίγο νεράκι και το μισοβράζουμε.

Βήμα 3

Όταν τσιμπιέται με το πιρούνι ρίχνουμε το ντοματοπελτέ και το αφήνουμε να αποτελειώσει σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 4

Λίγα λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε τα δαμάσκηνα πλυμένα και τη ζάχαρη.

Βήμα 5

Το σερβίρουμε με σαλάτα, με πατάτες τηγανητές ή ότι άλλο της αρεσκείας μας.

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή