Κοτόπουλο με ελιές και πιπεριές

2015-10-12
Κοτόπουλο με ελιές και πιπεριές
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια καταπληκτική και άκρως γευστική και από τις πιο συνηθισμένες συνταγές με κοτόπουλο που μαγειρεύω είναι αυτή που θα βρεις παρακάτω που περιέχει ελιές και πιπεριές. Είναι αρκετά απλή να την φτιάξεις καθώς αρχικά κόβεις το κοτόπουλο σου σε μερίδες και το τσιγαρίζεις σε κατσαρόλα. Στη συνέχεια ρίχνεις τα λαχανικά να τσιγαριστούν και αυτά και σβήνεις με το κρασί, ρίχνεις ντομάτες και νερό και το αφήνεις να βράσει για περίπου μισή ωρίτσα μέχρι να πιεί τα ζουμιά του και είναι έτοιμο προς κατανάλωση.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο, ως 2 κιλά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 250 γραμ. πράσινες τσακιστές ελιές
  • 3 - 4 καρότα
  • 3 - 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κιλό ντοματούλες φρέσκες (κομεντόρια)
  • 1 ποτήρι του κρασιού κρασί αρετσίνωτο
  • 2 πιπεριές
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε μερίδες.

Βήμα 2

Καίμε το λάδι στην κατσαρόλα και βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου να τηγανιστούν ελαφρά.

Βήμα 3

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα λαχανικά και προσθέτουμε στο κοτόπουλο τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα ίσα με ένα δάχτυλο, τα καρότα φετούλες, τις πιπεριές λουρίδες και όλα μαζί τα ανακατεύουμε, ώσπου να πιούν τα ζουμιά τους και να γιαχνιστούν καλά.

Βήμα 4

Σβήνουμε με το κρασί και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για 2 - 3 λεπτά, ώσπου να απορροφηθεί το κρασί.

Βήμα 5

Ρίχνουμε κατόπιν τις ντομάτες, (αφού αφαιρέσουμε τις φλούδες και τους σπόρους) κομμένες στη μέση, αλάτι, πιπέρι και 2 φλιτζάνια νερό.

Βήμα 6

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει το φαγητό για μισή ώρα.

Βήμα 7

Στο μεταξύ έχουμε βάλει να μουσκέψουν οι ελιές, αλλάζοντας τρείς φορές το νερό για να ξαρμυρίσουν.

Βήμα 8

Τις προσθέτουμε και αυτές στο φαγητό ξεκουκουτσιασμένες και αφήνουμε να σιγοβράζει ακόμα μισή ώρα.

Βήμα 9

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κατά διαστήματα από λίγο χλιαρό νερό για να μείνει αρκετή σαλτσούλα για να μπορούμε να περιχύσουμε πιλάφι ή τηγανητές πατάτες.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή