Κοτόπουλο με κους κους

2015-08-17
Κοτόπουλο με κους κους
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:20 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Μια καταπληκτική καλοκαιρινή ιδιαίτερη συνταγή για κοτόπουλο που έχει κους κους σου παρουσιάζω παρακάτω. Είναι μια νοστιμότατη ιδέα η οποία είναι παραδοσιακή και μας την έκανε η μητέρα μου με έναν αρκετά απλό τρόπο καθώς έβραζε αρχικά το κοτόπουλο αφού το είχε κόψει σε μερίδες. Στη συνέχεια τσιγάριζε το κρεμμύδι και το έβαζε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και προσέθετε ντοματούλα. Μόλις άρχισε να βράζει έβαζε και το κους κους και όταν ήταν όλο έτοιμο το άφηνε λίγο να αναπνεύσει και το σέρβιρε.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο μέτριο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • μισό κουτάλι σάλτσα ντομάτας
  • αλάτι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι καλό
  • 2 1/2 φλιτζάνια κούς κούς Θράκης

Διαδικασία

Βήμα 1

Μισοβράζουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες. Καβουρδίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα.

Βήμα 2

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι και τη ντομάτα.

Βήμα 3

Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε και το κούς κούς, προσέχοντας ώστε η αναλογία ζωμού και κούς κούς να είναι 3 προς 1 (3 μέρη νερού, 1 μέρος κούς κούς).

Βήμα 4

Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει.

Βήμα 5

Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά πριν βράσει τελείως το κούς κούς (πρέπει το φαγητό να είναι νερουλό) και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για μισή ως μία ώρα, μέχρι να απορροφήσει το κούς κούς το ζουμί.

Βήμα 6

Σερβίρουμε τότε, συνοδεύοντας με τυρί φέτα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή