Κοτόπουλο με κυδώνια

2015-09-07
Κοτόπουλο με κυδώνια
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια αρκετά ιδιαίτερη και πολύ νόστιμη συνταγή με κοτόπουλο σου στέλνω η οποία συνοδεύεται με κυδώνια. Είναι ένα γευστικότατο και πολύ εύκολο πιάτο καθώς για να φτιάξεις την συνταγή στην αρχή τσιγαρίζεις τα κρεμμύδια, βάζεις το κοτόπουλο και το τηγανίζεις και στη συνέχεις ρίχνεις την ντομάτα για να το κάνεις κοκκινιστό. Στο τέλος ρίχνεις τα κυδώνια και τα αφήνεις μέχρι να βράσουν και να απορροφήσουν τα ζουμιά. Είναι μια εκλεκτή συνταγή την οποία σου συνιστώ ιδιαίτερα αν σου αρέσουν τα κυδώνια. Δοκίμασε την και στείλε μου παρακάτω την γνώμη σου και τις εντυπώσεις σου. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο χωριάτικο
  • 2 κιλά κυδώνια
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια χυμός φρέσκιας ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη πολύ ψιλό.

Βήμα 2

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κανονικές μερίδες.

Βήμα 3

Βάζουμε το βούτυρο τη χύτρα και καβουρδίζουμε το κρεμμύδι.

Βήμα 4

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αφού το αλατίσουμε και του ρίξουμε πιπέρι, να τηγανιστεί καλά από όλες τις πλευρές.

Βήμα 5

Ρίχνουμε το χυμό της ντομάτας, λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει το κοτόπουλο 10 λεπτά.

Βήμα 6

Έχουμε καθαρίσει τα κυδώνια και τα έχουμε κόψει σε φέτες και αφού τα τηγανίσουμε ελαφρά (πολύ ελαφρά με λίγο βούτυρο) τα προσθέτουμε στο κοτόπουλο με την κουταλιά τη ζάχαρη.

Βήμα 7

Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να σωθεί το νερό και να μείνουν με τη σάλτσα τους.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή