Κοτόπουλο με πράσα και σέλινο αυγολέμονο στην κατσαρόλα

2015-10-08
Κοτόπουλο με πράσα και σέλινο αυγολέμονο στην κατσαρόλα
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:20 h
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Σου στέλνω μια εξαιρετική φθινοπωρινή και ανοιξιάτικη συνταγή για κοτόπουλο το οποίο είναι με πράσα και σέλινο στην κατσαρόλα και με σάλτσα αυγολέμονο. Μια υγιεινή και πάρα πολύ θρεπτική πρόταση την οποία μπορείς να φτιάξεις πολύ απλά και εύκολα. Για αρχή αλευρώνεις και τηγανίζεις το κοτόπουλο. Στη συνέχεια το βάζεις στην κατσαρόλα στην οποία ρίχνεις λίγο λάδι και νερό και το αφήνεις να βράσει για μια ωρίτσα. Στο τέλος φτιάχνεις το αυγολέμονο και το ρίχνεις στην σάλτσα σου αφήνοντας το λίγα λεπτά ακόμα για να βράσει. Ετοιμάζεις μια από τις συνταγές με σαλάτα που σου έχουμε προτείνει, αν θέλεις το συνοδεύεις και με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι και σερβίρεις ένα νοστιμότατο πιάτο.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο, 1 1/2 κιλό
  • 4 πράσα
  • μισό κιλό σέλινο, κοντό
  • 1 ποτήρι του νερού λάδι
  • αλάτι, πιπέρι, 2 αυγά, 2 λεμόνια
  • αλεύρι για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα πράσα, κόβουμε τις ουρές και τις πετάμε και τα πιο χοντρά τα σκίζουμε στη μέση και ύστερα τα κόβουμε κομμάτια με μήκος δύο πόντους.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε το σέλινο, το πλένουμε καλά, κόβουμε τη ρίζα φετούλες (αν έχει σχηματιστεί πατάτα) και τα κλωνάρια στα τρία.

Βήμα 3

Καθαρίζουμε το κοτόπουλο, το πλένουμε και το βάζουμε στο τρυπητό να στραγγίσει.

Βήμα 4

Όταν στραγγίσει, το κόβουμε στα τέσσερα και το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 5

Στο τηγάνι ρίχνουμε το μισό λάδι να κάψει, αλευρώνουμε το κοτόπουλο, το τηγανίζουμε και ύστερα το τοποθετούμε στην κατσαρόλα.

Βήμα 6

Στο ίδιο λάδι ή αν είναι λίγο, προσθέτουμε κι άλλο, σωτάρουμε τα πράσα και τα σέλινα μαζί πασπαλίζοντάς τα με λίγο αλατοπίπερο.

Βήμα 7

Στη συνέχεια, αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο.

Βήμα 8

Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, 1 ποτήρι νερό και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.

Βήμα 9

Βράζουμε το φαγητό 1 ώρα σε σιγανή φωτιά, φροντίζοντας να έχει το ανάλογο ζουμάκι (1 φλιτζάνι τσαγιού περίπου).

Βήμα 10

Χτυπάμε τα αυγά στο πιάτο, προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια, ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά ζουμί από το φαγητό στα χτυπημένα αυγά και μόλις ζεσταθούν, για να μην κόψουν, τα χύνουμε μέσα στην κατσαρόλα και την κουνάμε δεξιά - αριστερά.

Βήμα 11

Σερβίρεται ζεστό.

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή