Κοτόπουλο με ρεβύθια και πιλάφι

2015-09-24
Κοτόπουλο με ρεβύθια και πιλάφι
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Παρακάτω θα βρεις μια από τις πιο πρωτότυπες και θρεπτικές συνταγές με κοτόπουλο που έχεις δοκιμάσει καθώς είναι με ρεβύθια και πιλάφι. Είναι μια εξαιρετική πρόταση για όλους τους μήνες του χρόνου και σηκώνει διάφορες παραλλαγές στα μυρωδικά της. Ξεκινάμε ετοιμάζοντας τα ρεβύθια και το κοτόπουλο το οποίο τσιγαρίζουμε με κρεμμύδια. Ρίχνουμε νερό και βράζουμε το κοτόπουλο. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το ρύζι και λίγο πριν βράσει ρίχνουμε και τα ρεβύθια. Στο τέλος βουτυρώνουμε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα πάντα και είμαστε έτοιμοι να το απολαύσουμε. Συνοδεύεται αποκλειστικά από οποιαδήποτε από τις ελαφριές σαλάτες επιλέξεις. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο 1 1/2 - 2 κιλά
  • 2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι
  • 200 γραμ. ρεβίθια
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καψαλίζουμε, καθαρίζουμε, πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσει.

Βήμα 2

Από το βράδυ μουσκεύουμε σε αλατισμένο νερό τα ρεβίθια.

Βήμα 3

Το πρωί τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν καλά.

Βήμα 4

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε μία κουταλιά βούτυρο και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια, μαζί με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Βήμα 5

Ρίχνουμε το ανάλογο νερό, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να σιγοβράσει.

Βήμα 6

Αφού ψηθεί, βγάζουμε προσεχτικά τα κομμάτια και στο ζουμί του ρίχνουμε το ρύζι καλοπλυμένο και το ανάλογο νερό.

Βήμα 7

Όταν κοντεύει να βράσει ρίχνουμε τα ρεβίθια και τα αφήνουμε να αποτελειώσουν και τα δύο μαζί.

Βήμα 8

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, καίμε σε τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο και περιχύνουμε το φαγητό.

Τύπος Συνταγής: , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή