Κοτόπουλο με σάλτσα από ξηρούς καρπούς

2015-10-07
Κοτόπουλο με σάλτσα από καρύδια
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Παρακάτω θα βρεις μια από τις πιο διαφορετικές και ιδιαίτερες συνταγές με κοτόπουλο καθώς φτιάχνεται με σάλτσα από ξηρούς καρπούς. Είναι χειμωνιάτικη ή και φθινοπωρινή πρόταση η οποία είναι ιδιαίτερα νόστιμη και όχι τόσο περίπλοκη στην εκτέλεση της. Συγκεκριμένα, για αρχή βράζουμε το κοτόπουλο και ετοιμάζουμε την σάλτσα. Τα βήματα προετοιμασίας είναι ότι πρώτα μουσκεύουμε την φρυγανιά στον ζωμό του κοτόπουλου που έχουμε βράσει. Στη συνέχεια κοπανάμε τα καρύδια και τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς και τα ενώνουμε με την φρυγανιά. Ρίχνουμε την σάλτσα στο κοτόπουλο και το φαγητό μας είναι έτοιμο. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές, πουρέ, ρύζι και μια από τις δεκάδες συνταγές για σαλάτες που σου έχουμε παρουσιάσει και απολαμβάνουμε ένα πρωτότυπο δείπνο.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο κανονικό
  • 1 φρυγανιά μεγάλη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια κοπανισμένα
  • αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο.

Βήμα 2

Το βράζουμε με λίγο νερό σε σιγανή φωτιά.

Βήμα 3

Όταν βράσει, το στραγγίζουμε και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

Βήμα 4

Μουσκεύουμε τη φρυγανιά μέσα στο ζωμό από το κοτόπουλο.

Βήμα 5

Κοπανάμε τα καρύδια πολύ ψιλά μαζί με το σκόρδο.

Βήμα 6

Προσθέτουμε τη φρυγανιά, στιμμένη, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 7

Δουλεύουμε το μίγμα με κουτάλι, ρίχνοντας λίγο - λίγο ζωμό από το κοτόπουλο, μέχρι να γίνει μία πηχτή σάλτσα.

Βήμα 8

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, το βάζουμε σε μία πιατέλα και το περιχύνουμε με τη σάλτσα, αφού πρώτα του δώσουμε το αρχικό του σχήμα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή