Κοτόπουλο με συκώτι στο φούρνο

2015-10-10
Κοτόπουλο με συκώτι στο φούρνο
  • Σερβίρεις : 6-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:40 h
  • Έτοιμη σε : 2:20 h

Μια από τις πιο θρεπτικές συνταγές για κοτόπουλο σου στέλνω παρακάτω που αφορά ψητό κοτόπουλο με συκώτι στο φούρνο και είναι μια νοστιμότατη φθινοπωρινή και χειμωνιάτικη πρόταση για ένα Κυριακάτικο μεσημέρι. Η εκτέλεση της συνταγής είναι λιγότερο περίπλοκη από ότι φαντάζεσαι καθώς αρχικά αλευρώνουμε το κοτόπουλο και το τηγανίζουμε από όλες τις μεριές του. Όταν ετοιμαστεί το ρίχνουμε στο ταψί. Ύστερα αλευρώνουμε το συκώτι και το τηγανίζουμε και προσθέτουμε κρεμμυδάκια και ντομάτα αφήνοντας το λίγο να βράσει και να απορροφήσει τα ζουμιά. Όταν ετοιμαστεί το μίγμα αυτό, το ρίχνουμε στο φούρνο και το ψήνουμε για λίγη ώρα ακόμα. Σερβίρουμε με ρύζι αφού έχουμε διαλέξει και ετοιμάσει μια από τις συνταγές με σαλάτες και έχουμε ένα έτοιμο και εκπληκτικό γεύμα προς κατανάλωση και απόλαυση.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο περίπου 2 κιλά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
  • μισό κιλό συκώτι μοσχαρίσιο
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 3 - 4 φρέσκες ντομάτες ώριμες
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο αλεύρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το κοτόπουλο, το πλένουμε και το βάζουμε στο τρυπητό να στραγγίσει.

Βήμα 2

Κατόπιν το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Βάζουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι να κάψει, αλευρώνουμε ολόκληρο το κοτόπουλο, το τηγανίζουμε από όλες τις μεριές και ύστερα το τοποθετούμε στη μέση του ταψιού.

Βήμα 4

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα κόβουμε 2 - 3 πόντους μάκρος (κόβουμε και τις πράσινες ουρές), τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε.

Βήμα 5

Πλένουμε επίσης το συκώτι, το κόβουμε κομματάκια, το αλατοπιπερώνουμε, το αλευρώνουμε και το σωτάρουμε στο τηγάνι με το λάδι που έμεινε από το τηγάνισμα του κοτόπουλου και με το βούτυρο που θα προσθέσουμε.

Βήμα 6

Χωρίς να βγάλουμε το συκώτι ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι, το τσιγαρίζουμε και στη συνέχεια, ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αφού τα γυρίσουμε όλα μαζί με ξύλινη κουτάλα ώσπου να μαραθούν, ρίχνουμε τις ντομάτες περασμένες από τρυπητό, τον άνηθο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, μισό ποτήρι νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι και το αφήνουμε να πάρει 2 - 3 βράσεις.

Βήμα 7

Αδειάζουμε κατόπιν το μίγμα του τηγανιού στο ταψί, το τακτοποιούμε γύρω - γύρω από το κοτόπουλο και βάζουμε το φαγητό στο φούρνο.

Βήμα 8

Ψήνουμε στην αρχή σε δυνατή θερμοκρασία, ώσπου να ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο από τις δύο μεριές και ύστερα κατεβάζουμε τη θερμοκρασία, να σιγοψηθεί και να μείνει μόνο με τη σαλτσούλα του.

Βήμα 9

Αν στο μεταξύ χρειαστεί ζουμί, προσθέτουμε κατά διαστήματα λίγο χλιαρό νερό.

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή