Κοτόπουλο με χυλοπίτες στην κατσαρόλα από τη Βέφα

2014-10-12
κοτοπουλο με χυλοπιτες στην κατσαρολα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:10 h
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια ωραία συνταγή για να μαγειρέψεις κοτόπουλο με χυλοπίτες στην κατσαρόλα από τη Βέφα, ένα αγαπημένο φαγητό που με αυτή τη συνταγή θα φτιάξεις εύκολα και γρήγορα. Το αποτέλεσμα είναι εξίσου νόστιμο με το μαγείρεμα στη γάστρα ή στο φούρνο, ενώ το κοτόπουλο βγαίνει ζουμερό που εύγεστο. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε 4-6 μερίδες
  • 1 πακέτο χυλοπίτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευασία ντοματοχυμός
  • 1 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
  • Μισή κούπα κόκκινο κρασί
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • Μισή κούπα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κανέλα
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Σοτάρουμε το κοτόπουλο- που έχουμε πλύνει καλά- μέχρι να πάρει χρώμα

Βήμα 3

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά

Βήμα 4

Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί

Βήμα 5

Προσθέτουμε τη ντομάτα και τον πελτέ με λίγο νερό

Βήμα 6

Ρίχνουμε κανέλα, αλάτι-πιπέρι και νερό

Βήμα 7

Σιγοβράζουμε για περίπου 60 λεπτά με σκεπασμένο καπάκι

Βήμα 8

Βράζουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Βήμα 9

Σερβίρουμε μαζί με τη σαλτσούλα

Βήμα 10

Το κοτόπουλο με χυλοπίτες στην κατσαρόλα από τη Βέφα είναι έτοιμο

 

Tips

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ίση ποσότητα φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή