Κοτόπουλο ξυδάτο Αρβανίτικο

2015-07-23
Κοτόπουλο ξυδάτο Αρβανίτικο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Παρακάτω θα βρεις μια από τις πιο πρωτότυπες συνταγές με κοτόπουλο που σου έχουμε παρουσιάσει καθώς είναι μια πολύ παλιά συνταγή Αρβανίτικη με κοτόπουλο ξιδάτο. Η πρόταση αυτή είναι μέρος από το βιβλίο συνταγών το οποίο είχε η γιαγιά μου και την δοκίμασα πρόσφατα, την βρήκα πολύ νόστιμη και ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας. Φτιάχνεται αρκετά εύκολα καθώς στην αρχή τσιγαρίζουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο σε τηγάνι και όταν ροδοκοκκινίσουν, τα βγάζουμε και τα αλευρώνουμε και στη συνέχεια τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό για να βράσουν. Στη μέση περίπου της βράσης ρίχνουμε το σκόρδο, το ξύδι και λίγο αλεύρι και αφήνουμε να τελειώσει η βράση για να ετοιμαστεί η νοστιμότατη αυτή συνταγή.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο μέτριο
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 5 - 6 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτάλια ξύδι
  • λίγο αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε κομμάτια και το αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2

Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει.

Βήμα 3

Ένα - ένα τα κομμάτια τα αλευρώνουμε και τα ροδοκοκκινίζουμε.

Βήμα 4

Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο νερό να βράσουν.

Βήμα 5

Πριν βράσουν τελείως, χτυπάμε σε ένα γουδί το σκόρδο, ανακατεύουμε το ξύδι και λίγο αλεύρι για να χυλώσει και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Βήμα 6

Αφήνουμε να βράσουν λίγο ακόμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και όταν κρυώσει το φαγητό, το σερβίρουμε.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή