Κοτόπουλο σαν ρολό με φύλλο κρούστας

2015-08-05
Κοτόπουλο σαν ρολό με φύλλο κρούστας
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 2:10 h

Παρακάτω θα βρεις μια από τις πιο ιδιαίτερες και πρωτότυπες συνταγές για κοτόπουλο που έχω δοκιμάσει που μας την έφτιαχνε πιτσιρικάδες η κοπέλα που μας βοηθούσε στο σπίτι που είχε καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη. Το κοτόπουλο εδώ είναι σαν ρολό σκεπασμένο με φύλλο μπακλαβά. Είναι μια περίπλοκη συνταγή ειδικά στο αποτέλεσμα και στην εμφάνιση καθώς το πρώτο βήμα είναι να γεμίσουμε το κοτόπουλο με σκόρδο και κεφαλοτύρι, να το τηγανίσουμε και να το περιτυλίξουμε με τα φύλλα του μπακλαβά. Το ψήνουμε στο φούρνο και το αφήνουμε λίγο να στραγγίξει τα ζουμιά του. Στο τέλος το κόβουμε σε κομμάτια και είναι έτοιμο να το σερβίρουμε. Μοιάζει ολίγον με κοτόπιτα αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ένα ιδιαίτερο πιάτο, σχετικά βαρύ, το οποίο σου συνιστώ να το φτιάξεις αν θέλεις να πειραματιστείς και σου αρέσουν οι έντονες γεύσεις. Μην ξεχάσεις πως για όποια ερώτηση, διευκρίνιση ή σχόλιο θέλεις να κάνεις, μπορείς να το στείλεις στον αντίστοιχο χώρο στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο ως 1 1/2 κιλό
  • 150 γραμ. κεφαλοτύρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • βούτυρο
  • 2 φύλλα του μπακλαβά

Διαδικασία

Βήμα 1

Καψαλίζετε, καθαρίζετε και πλένετε ένα κοτόπουλο αρκετά γεμάτο, χωρίς περιττά λίπη.

Βήμα 2

Το γεμίζετε με κεφαλοτύρι, ανάλογο αλάτι, πιπέρι και λίγο σκόρδο.

Βήμα 3

Το τηγανίζετε καλά και το αλείφετε ολόκληρο με βούτυρο.

Βήμα 4

Το περιτυλίγετε καλά με τα δύο φύλλα του μπακλαβά που αλείφετε ξανά με βούτυρο.

Βήμα 5

Το βάζετε σε φόρμα, το τοποθετείτε σε φούρνο (150 βαθμών θερμοκρασίας) και το αφήνετε 1 1/2 ώρα.

Βήμα 6

Το βγάζετε από το φούρνο και το τοποθετείτε σε μία σουπιέρα να στραγγίσει.

Βήμα 7

Όταν κρυώσει κάπως, το κόβετε σε μερίδες και το σερβίρετε στα πιάτα. (Τρώγεται και κρύο, ανάλογα με τα γούστα).

Βήμα 8

Συνοδεύεται με κρασί.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή