Κοτόπουλο στη σούβλα στα κάρβουνα

2015-09-30
Κοτόπουλο σουβλιστό
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 2:20 h

Μια παραδοσιακή συνταγή για κοτόπουλο στη σούβλα στα κάρβουνα σου στέλνω παρακάτω για να την φτιάξεις και να την μοιραστείς με καλεσμένους σου το καλοκαιράκι. Αν και καλοκαιρινή είναι ιδιαίτερα θρεπτική και εφόσον έχεις σούβλα μπορείς να την δοκιμάσεις και να μοιραστείς τις εντυπώσεις σου μαζί μας. Για να την μαγειρέψεις αρχικά ετοιμάζεις την γέμιση της που περιέχει σκόρδο, κύμινο και αλατοπίπερο την οποία τοποθετείς στην κοιλιά, στα μπούτια και στις φτερούγες του κοτόπουλου. Το δένεις για να μην πέσουν και το ψήνεις κανονικά στην σούβλα μέχρι να ετοιμαστεί. Σερβίρεις με πατάτες τηγανιτές και μια από τις συνταγές για σαλάτες που θα βρεις στην ιστοσελίδα μας και απολαμβάνεις.

Υλικά

  • 1 μέτριο κοτόπουλο
  • 6 χαρτάκια τριμμένο κύμινο
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 6 χαρτάκια πιπέρι
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι - πιπέρι
  • 2 κουταλιές βούτυρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Καψαλίζουμε το κοτόπουλο, το καθαρίζουμε, το πλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει.

Βήμα 2

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:

Βήμα 3

Χοντροκόβουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε το κύμινο, το πιπέρι και το αλάτι.

Βήμα 4

Βάζουμε αρκετό από το μίγμα στην κοιλιά του κοτόπουλου, στα μπούτια και στις φτερούγες.

Βήμα 5

Περνάμε το κοτόπουλο στη σούβλα και το δένουμε καλά για να μην πέσει.

Βήμα 6

Το ψήνουμε στην ψηστιέρα του φούρνου.

Βήμα 7

Από κάτω βάζουμε ένα ταψάκι φούρνου για να πέφτουν τα ζουμιά του, προσθέτουμε το βούτυρο, τα λεμόνια και το υπόλοιπο μίγμα που μας περίσσεψε και λίγο νερό, για να γίνει σάλτσα.

Βήμα 8

Ψήνεται 2 ώρες σε μέτρια θερμοκρασία.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή