Κοτόπουλο στη σχάρα λεμονάτο με κρεμμύδια

2015-10-14
Κοτόπουλο στη σχάρα λεμονάτο με κρεμμύδια
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:20 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:20 h
  • Έτοιμη σε : 3:40 h

Παρακάτω θα βρεις μια από τις πιο απλές συνταγές με κοτόπουλο που σου έχουμε προτείνει και μια ιδιαιτέρως γευστική και διαιτητική καθώς είναι λεμονάτο στην σχάρα και περιέχει και κρεμμύδια σαν άρωμα. Η διαδικασία εκτέλεσης της συνταγής είναι απλούστατη καθώς αρχικά παίρνουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε κομμάτια και το τρίβουμε με λεμόνι και σκόρδο. Το πασπαλίζουμε με ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε και μαρινάρουμε με κρεμμύδια σε ταψί για περίπου δύο ώρες. Όπως είναι το ταψί το βάζουμε στη σχάρα του γκριλ και το ψήνουμε και όταν τελειώσει το συνοδεύουμε με μια από τις αρκετές σαλάτες που θα βρεις στην ιστοσελίδα μας και θα έχουμε ένα νοστιμότατο και πλήρες γεύμα.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο, 1 1/2 κιλό
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 - 4 κουταλιές σούπας λάδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη
  • 2 λεμόνια

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε καλά το κοτόπουλο, το κόβουμε στα τέσσερα και τα βάζουμε στο τρυπητό να στραγγίσουν.

Βήμα 2

Στη συνέχεια τα χτυπάμε με το γουδοχέρι, για να ισιώσουν και να μην πετάνε τα κόκαλα, κατά το ψήσιμο και τα τρίβουμε με λεμόνι.

Βήμα 3

Καθαρίζουμε το σκόρδο και τρίβουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από όλες τις μεριές και κατόπιν το πετάμε.

Βήμα 4

Τα αλατοπιπερώνουμε καλά, όπως επίσης αλατοπιπερώνουμε το συκώτι και το πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Βήμα 5

Σε ταψί ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ανακατεύουμε με το λάδι, τη ρίγανη και αλατοπίπερο.

Βήμα 6

Βουτάμε μέσα τα κομμάτια, τα γυρίζουμε και από την άλλη μεριά και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 2 ώρες.

Βήμα 7

Όταν τα βγάλουμε από το ψυγείο, τα τοποθετούμε πάνω στο γκρίλ του φούρνου και από κάτω βάζουμε το ταψί για να πέφτουν μέσα τα υγρά του κοτόπουλου.

Βήμα 8

Μαζεύουμε με τα χέρια μας τα κρεμμύδια και τα σφίγγουμε δυνατά πάνω στο κοτόπουλο, για να πάρουν γεύση από το κρεμμύδι και κατόπιν τα πετάμε.

Βήμα 9

Η φωτιά του γκρίλ πρέπει να είναι δυνατή στην αρχή και μετά τη χαμηλώνουμε.

Βήμα 10

Κάνουμε το ίδιο κάθε 20 λεπτά, σε σύνολο μίας ώρας που χρειάζεται για να ψηθεί το κοτόπουλο από τη μία και από την άλλη πλευρά.

Βήμα 11

Όταν ροδοκοκκινίσουν, τοποθετούμε τα κομμάτια σε μικρό ταψί φούρνου ή πυρέξ σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο, τα βάζουμε στο φούρνο για λίγο, για να εξατμιστούν τα πολλά υγρά που τυχόν έχει το κοτόπουλο και να μείνει μία γευστική και μυρωδάτη σάλτσα, την οποία χύνουμε πάνω στο κοτόπουλο.

Βήμα 12

Συνοδεύεται με σαλάτα και πατάτες τηγανητές.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή