Κοτόπουλο στο τηγάνι με κόκκινη σάλτσα σκόρδου

2015-08-23
Κοτόπουλο στο τηγάνι με κόκκινη σάλτσα σκόρδου
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια σκορδάτη κοκκινιστή συνταγή για κοτόπουλο στο τηγάνι με πλιγούρι σε κόκκινη σάλτσα θα βρεις παρακάτω. Είναι μια συνταγή που την έφτιαχνε η πεθερά μου και την έβρισκα εξαιρετικά νόστιμη μιας και είμαι λάτρης του σκόρδου. Είναι αρκετά απλή στην παρασκευή της καθώς στην αρχή κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και το τσιγαρίζουμε με λαδάκι. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, την σάλτσα και τα μυρωδικά και το βράζουμε με νερό. Στο τέλος βάζουμε το πλιγούρι και το σκόρδο και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να ετοιμαστεί. Το σκόρδο μπαίνει στο τέλος για να μην μας πέσει πολύ βαριά η συνταγή. Αν θέλεις μπορείς να το βάλεις από την αρχή στο τσιγάρισμα αλλά δεν στο προτείνω. Αν δοκιμάσεις την συνταγή αυτή στείλε μου πως σου φάνηκε παρακάτω στην σελίδα.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο
  • 2 φλιτζάνια λάδι
  • 1/2 κιλό πλιγούρι
  • 1/2 κεφάλι σκόρδο κοπανιστό
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι ρίγανη
  • 1 κουταλιά σούπας αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και το κοκκινίζουμε στο τηγάνι με δύο φλιτζάνια λάδι.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη σάλτσα το πιπέρι, τη ρίγανη, το αλάτι και 1 κιλό νερό.

Βήμα 3

Μόλις αρχίσει και παίρνει βράση ρίχνουμε το πλιγούρι, μετά από λίγο το σκόρδο και το αφήνουμε να βράσει.

Βήμα 4

Αφού βράσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να πήξει και σερβίρουμε.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή