Κοτόπουλο φιλέτο αλα κρέμ με μανιτάρια, μουστάρδα και πιπεριές στην κατσαρόλα

2015-10-20
kotopoulo-fileto-ala-krem-me-manitaria
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 49m
  • Έτοιμη σε : 1:09 h

Το κοτόπουλο α λα κρεμ είναι από τα φαγητά που σίγουρα αν κάτι δεν θες να αφήσεις στο πιάτο σου είναι η σάλτσα! Είναι η καλύτερη συνταγή μπορούμε να πούμε για συνταγές που αναφερονται σε κοτόπουλο και θέλουμε να τους δώσουμε μία άλλη νότα γεύσης ξεφεύγοντας από τις κλασσικές,  αλλά και το ιδανικό πιάτο γιαυτούς που είναι λάτρεις των τυριών και της αγαπημένης μας κρέμας γάλακτος. Η γεύση του μοναδική με εγγυημένη επιτυχία που θα σας βγάλει ασπροσώπους και γρήγορα σε κάθε περίσταση. Αυτό αφορά είτε ένα οικογενειακό τραπέζι είτε ένα τραπέζι απρόσμενο με καλεσμένους αγαπημένα σας πρόσωπα. Η ιδανική γαρνιτούρα για μένα για συνοδευτικό είναι το ρύζι, οι τηγανιτές πατάτες που αρέσουν στους μικρούς και μεγάλους φίλους μας. Μία πιο ιδανική γαρνιτούρα για να γίνει το πιάτο πιο ελαφρύ είναι μία σαλάτα της αρεσκείας σας. Δοκιμάστε την τώρα!

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι ψιλικομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 500 γραμ. μανιτάρια φρέσκα ή κετεψυγμένα κομμένα σε φέτες
  • 500 ml. κρέμα γάλακτος
  • ½ κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας φυτίνη
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
  • ¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι
  • ¼ κουτ. γλυκού κύμινο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά καθαρίζουμε το κοτόπουλο, το πλένουμε πολύ καλά και το κόβουμε σε μερίδες.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό και προσθέτουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το λάδι, τη φυτίνη, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το κύμινο, το μπαχάρι, το αλάτι, το πιπέρι, σκεπάζουμε με το καπάκι και το αφήνουμε να βράσει 45 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο, να πιει τα υγρά του και να τηγανιστεί ελαφρυά.

Βήμα 3

Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από το τηγάνι, το βάζουμε σε ένα πιάτο, ρίχνουμε στο τηγάνι το κρασί, τα μανιτάρια, λίγο αλάτι, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί. Όταν δούμε ότι το κρασί πάει να εξατμιστεί τελείως, ξαναβάζουμε το κοτόπουλο και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Βήμα 4

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να βράζει σβήνουμε τελείως τη φωτιά και το αφήνουμε για 3-4 λεπτά ακόμη να βράσει.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 5
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

5 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή