Κοτόπουλο φιλέτο γεμιστό με λιαστή ντομάτα και φέτα στο φούρνο

2015-10-27
fileto-kotopoulo-gemisto-me-liasth-ntomata
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 45m

Χαίρεται φίλες μου. Για σήμερα σας έχω έναν εναλλακτικό τρόπο μαγειρέματος του κοτόπουλου. Μια ακόμα συνταγή, μέσω της οποίας θέλω να σας δώσω την ευκαιρία να αυτοσχεδιάσετε, εν προκειμένω στη γέμιση.Πρόκειται για μία συνταγή πεντανόστιμη με πολύ πλούσια γεύση και χαμηλά λιπαρά. Εμείς σαν σως επιλέξαμε τη σως γιαουρτιού και πραγματικά εντυπωσιάστηκαν όλοι. Εσείς μπορείτε να την τροποποιήσετε φυσικά. Ξανά, θα αναγκάσετε το οικογενειακό τραπέζι να επιβραβεύσει την μαγειρική σας. Πραγματικά αξίζει να τη φτιάξετε και να τη δοκιμάσε τε!

Υλικά

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 4-5 λιαστές ντομάτες διατηρημένες σε λάδι
  • 4-5 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
  • 1 κύβο λαχανικών βιολογικό
  • 150 γρ. περίπου φέτα
  • 1/3 κούπας κρασί λευκό
  • λίγο βούτυρο
  • λίγο κορν φλάουερ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά ανοίγουμε τα φιλέτα κοτόπουλο, τα αλατοπιπερώνουμε, ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τη φέτα.

Βήμα 2

Στη συνέχεια στρώνουμε τις λιαστές ντομάτες δίπλα στη μία πλευρά του φιλέτου μαζί με τη φέτα, τα διπλώνουμε προσεκτικά και σφιχτά τα φιλετάκια, τα δένουμε και τα αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά και εξωτερικά.

Βήμα 3

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο, τα ρολάκια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Διαλύουμε σε ένα ζεστό ποτήρι νερό τον κύβο λαχανικών και σβήνουμε με το κρασί.

Βήμα 4

Όταν είναι έτοιμο το μίγμα βάζουμε τα φιλετάκια στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου.

Βήμα 5

Τέλος μόλις ψηθούν βάζουμε το ζωμό λαχανικό και τον ανακατεύουμε με λίγο κορν φλαουρ ώσπου να δέσει και το σερβίρουμε μαζί με τα φιλετάκια σαν συνοδευτική σάλτσα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή