Κοτόπουλο φιλέτο με γιαούρτι, μουστάρδα και πάπρικα στην κατσαρόλα με μακαρόνια

2015-10-28
kotopoulo-fileto-me-giaourti-kai-moustarda
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Καλησπέρα σας ξανά φίλες μου. Σήμερα επέλεξα το κοτόπουλό μας να το συνοδεύσουμε με δυο πολύ ταιριαστές γεύσεις, το γιαούρτι και τη μουστάρδα. Είναι μια συνταγή πολύ εύκολη στην παρασευή της, χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα και ιδανική για αυτούς που προτιμούν τα light φαγητά. Το γιαούρτι προσφέρει μια δροσερή γεύση, με αρώματα καλοκαιριού. Σαν συνοδευτικό, θα μπορούσατε κάλλιστα να επιλέξετε το ρύζι ή τον πουρέ. Όλοι όσοι την έχουν δοκιμάσει, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια. Σίγουρα θα μπορούσε να αποτελέσει το μενού είτε του μεσημεριανού σας, είτε ενός σπιτικού μπουφέ. Τέλος, είναι σίγουρο πως θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Καλή σας όρεξη!

Υλικά

  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ σπαγγέτι
  • 700 γρ φιλέτο κοτόπουλο κομμένο κομματάκια
  • 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 3-4 κουταλιές μουστάρδα
  • 3-4 κουταλιές άνιθος
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • 1 φλυτζάνι κρασί λευκό
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό και αλάτι τα μακαρόνια να βράζουν.

Βήμα 2

Στη συνέχεια παίρνουμε ένα τηγάνι, ρίχνουμε ελαιόλαδο, βάζουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, περιμένοντας να ροδίσει. Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα, ρίχνουμε το σκόρδο ανακατεύουμε για 1 λεπτό, προσθέτουμε το κράσι ανακτεύοντας για 5 λεπτά, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα 3

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, 2 κουταλιές από το ζωμό των ζυμαρικών και ανακατεύουμε. Μόλις το μίγμα είναι έτοιμο περιχύνουμε το κουτόπουλο, ανακατεύουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε και τα ζυμαρικά μέσα.

Βήμα 4

Τέλος ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί και πασπαλίζουμε με άνηθο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή