Κοτόπουλο φιλέτο με μέλι, μουστάρδα και θυμάρι στο τηγάνι

2015-10-30
kotopoulo-fileto-me-meli-kai-thumari
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 30m

Φίλες μου, σήμερα θα φτιάξουμε ένα απλο, καθημερινό φαγητό που έχει ως βάση το κοτόπουλο, προσθέτοντας γλυκά και αρώματα. Πως το πετυχαίνουμε αυτό; Φυσικά με το μέλι, τη μουστάρδα και με το θυμάρι. Το θυμάρι αποτελείται από αιθέρια έλαια και στη μαγειρική δίνει έναν ελαφρύ πικάντικο τόνο που παραμένει και δαιτηρείται έντονα. Ας μην ξεχνάμε ότι η χρησιμοποιήση του μελιού στη μαγειρική ξεκινάει από την αρχαία ελλάδα, με σκοπό να πετύχουν γλυκόξινες γεύσεις. Να επισημάνουμε επίσης ότι η καλύτερη πιότητα θυμαριού φυτρώνει στον Υμμητό. Είστε μπροστά στο να δημιουργήσετε, λοιπόν, ένα πιάτο γεμάτο με γεύση, άρωμα, αλλά και μνήμη, που θα ομορφύνει ένα απλό μεσημεριανό. Καλή απόλαυση!

Υλικά

  • 1/2 kg φιλέτο κοτόπουλο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πρασινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 ποτ. κρασ. λευκό κρασί
  • 1 κ.σ μέλι
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • κρεμμύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι
  • ρίγανη
  • ζωμό λαχανικών
  • λάδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά κόβουμε το κοτόπουλο και τις πιπεριές σε κύβους.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα αντικολλήτικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κοτόπουό, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να σοταριστούν και να πάρουν χρώμα.

Βήμα 3

Μόλις είναι έτοιμα, σβήνουμε με το κράσι, ρίχνουμε το μέλι, τη μουστάρδα, το ζωμό λαχανικών, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακτεύουμε.

Βήμα 4

Τέλος χαμηλώνουμε τη φωτιά, περιμένουμε να δέσει η σάλτσα και ρίχνουμε τη ρίγανη από πάνω.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή