Κοτόπουλο φιλέτο στήθος με γλυκόξινη σάλτσα στο φούρνο με πιπεριές και μέλι χωρίς ανανά

2015-10-25
kotopoulo-fileto-me-glukoxinh-saltsa
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 40m

Καλημέρα φίλες μου. Το κοτόπουλο που επέλεξα σήμερα, το αφιερώνω σε αυτούς που ο ουρανίσκος τους συμβιβάζεται με διττές γεύσεις, που σε μεταφέρουν απο το γλυκό στο ξινό και τούμπαλιν. Η περιχύλιση φαγητών με γλυκόξινη σάλτσα, είναι μια ευραίως διαδεδομένη τάση στο χώρο της γαστρονομίας, και πρότυπα νοικοκυράς όπως εμείς , δεν είναι δυνατόν να μην συγκαταλέγεται στην συλλογή μας. Μιλάμε για ένα νόστιμο και εντυπωσιακό πιάτο που μπορούμε να σερβίρουμε σε ένα γιορτινό τραπέζι, ως ένα λιτό μεσημεριανό, αλλά και σε φίλους μας. Το κοτόπουλο με ρύζι και γλυκόξινη σάλτσα αρέσει σε όλους και είναι πανεύκολο να το φτιάξεις, όπως επίσης και οικονομικό. Το σερβίρουμε, κατά την γνώμη μου, με ρύζι basmati. Για τους λάτρεις του οίνου, προτείνω ένα ποτηράκι Μοσχοφύλερο, ενώ για αυτούς της μπύρας μια ξανθιά Erdinger.

Υλικά

  • 500 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. σουσάμι
  • Για τη σάλτσα:
  • 2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ελαφρώς κοπανισμένες
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • 100 ml σόγια
  • 70 ml μέλι
  • 40 ml χυμός λεμονιού
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ

Διαδικασία

Βήμα 1

Σάλτσα: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 120 ml νερού και ρίχνουμε μέσα το τζίντζερ, την πιπεριά, το λεμόνι, το μέλι, τη σόγια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βράζουμε σε μέτρια προσ δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το μίγμα. Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα αφαιρούμε το σκόρδο, προσθέτουμε το σουσάμι και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Στη συνέχεια μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη τη χωρίζουμε σε 2 μπωλ, ένα για τη σάλτσα και ένα για τη μαρινάδα του κοτόπουλου.

Βήμα 3

Παίρνουμε ένα ταψί ρίχνουμε το ένα μπωλ με τη σάλτσα και περιχύνουμε το κοτόπουλο καλά. Το τυλίγουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.

Βήμα 4

Μόλις το κοτόπουλο βγει από το ψυγείο το βάζουμε σε ένα ταψί του ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.

Βήμα 5

Τέλος βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για 12-15 λεπτά περίπου.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή