Κοτόπουλο φρικασέ με αγκινάρες

2015-07-22
Κοτόπουλο φρικασέ με αγκινάρες
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια από τις πιο υγιεινές και γευστικές συνταγές με κοτόπουλο θα βρεις παρακάτω στην σελίδα καθώς πρόκειται για το κοτόπουλο φρικασέ με αγκινάρες το οποίο είναι ένα εκπληκτικό λαδερό πιάτο για την οικογένεια σου και για όλους τους μήνες του χρόνου. Η συνταγή είναι σχετικά απλή καθώς αρχικά αλευρώνουμε τα κομματάκια με το κοτόπουλο και τα τηγανίζουμε σε βούτυρο. Αφού τα βγάλουμε και τα τοποθετήσουμε σε πιατέλα, στο ίδιο βούτυρο ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάζουμε πάλι το κοτόπουλο στο σκεύος, το σβήνουμε με κρασί και το βράζουμε αφού πρώτα προσθέσουμε νεράκι. Ετοιμάζουμε τις αγκινάρες και τις βράζουμε με λεμόνι και νερό και στο τέλος ρίχνουμε από πάνω το αυγολέμονο και η συνταγή μας είναι έτοιμη για να την απολαύσουμε. Αναλυτικά τα βήματα και τα υλικά που θα χρειαστείς είναι παρακάτω.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο 1 1/2 κιλό
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί
  • 6 αγκινάρες
  • 2 λεμόνια
  • 3 κροκάδια αυγών
  • αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Χωρίζουμε σε 8 κομμάτια το κοτόπουλο.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε 2 γεμάτες κουταλιές σούπας αλεύρι, 1 κουταλάκι τσαγιού αλάτι και λίγο πιπέρι.

Βήμα 3

Αλευρώνουμε τα κομμάτια του πουλιού, τα τηγανίζουμε σε καυτό βούτυρο (δύο - δύο) και τα βάζουμε σε γκιουβέτσι.

Βήμα 4

Στο ίδιο βούτυρο ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε.

Βήμα 5

Τα προσθέτουμε στο κοτόπουλο, ρίχνουμε το κρασί και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό, σκεπάζουμε το γκιουβέτσι και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοψηθεί επί 45 λεπτά (μέχρι να τσιμπιέται).

Βήμα 6

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, αφαιρούμε τα φύλλα και το κοτσάνι, τις χωρίζουμε στα δύο και βγάζουμε από μέσα το χνούδι.

Βήμα 7

Τις τρίβουμε με λεμόνι και τις βάζουμε σε αλατισμένο και λεμονισμένο νερό.

Βήμα 8

Τις βράζουμε λίγο και τις ρίχνουμε στο κοτόπουλο.

Βήμα 9

Αφήνουμε να σιγοβράσει, 10 έως 15 λεπτά και το αυγοκόβουμε με τα 3 κροκάδια και το λεμόνι.

Τύπος Συνταγής: , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή