Κοτόπουλο φρικασέ με μανιτάρια

2015-10-22
kotopoulo-frikase-me-manitaria
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Γειά σας φίλες μου. Σήμερα αποφάσισα να ξετυλίξω στον μαγειρικό μας πάγκο, μια πολύ φρέσκια, ελαφριά, γευστικά απαλή και με πολλά αρώματα συνταγή για κοτόπουλο. Μιλάω, φυσικά, για το κοτόπουλο φρικασέ με την προσθήκη των μανιταριών. Θεωρώ, οτι είναι ένας συνδυασμός εντυπωσιακός και πρωτότυπος, όχι τόσο καθημερινός, για το οικογενειακό σας τραπέζι, που σίγουρα θα αρέσει. Σε κάθε φαγητό, όπως και εδώ, το αυγολέμονο είναι το αγαπημένο μου, και το προτιμώ όπου χωράει. Ωστόσο, εσείς αν έχετε αντίρρηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μονάχα το λεμόνι, και να το περιχύσετε σε όλη την κατσαρόλα. Σερβίρετέ το ζεστό, και θα γλύφουν τα δάκτυλά τους. Αν δεν χρησιμοποιήσετε αυγολέμονο, τότε σερβίρεται και κρύο. Καλή απόλαυση!

Υλικά

  • 1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο μαρούλι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 αυγά
  • χυμό 3 λεμονιών
  • 1 ποτήρι λευκό αρετσίνωτο κρασί
  • 1 ποτήρι λευκό αρετσίνωτο κρασί
  • 2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κότοπουλλο που έχουμε αλατοπιπερώσει για να τσιγαριστεί, το κρεμμύδι, το σκόρδο, σβήνουμε με το κράσι, προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει. Είναι έτοιμο μόλις πιει τα υγρά του.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μαρούλι, τον άνηθο, τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Σε 2 μπωλ χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα χτυπάμε για 10 περίπου λεπτά μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

Βήμα 4

Στο μπωλ που έχουμε τους κρόκους, ρίχνουμε το χυμό λεμονιών, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε με μία κουτάλα ζωμό από το κοτόπουλο και ανακατεύουμε συνέχεια για να μη κόψει το μίγμα. Ενώνουμε το το μίγμα αυτό με τα ασπράδια και ανακτεύουμε.

Βήμα 5

Τέλος περιχύνουμε το αυγολέμονο μέσα στην καταρόλα ώστε να πάει σε όλο το κοτόπουλο και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή