Κοτόσουπα αυγολέμονο με ρύζι

2014-06-05
κοτοσουπα αυγολεμονο με ρυζι
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:20 h
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξεις κοτόσουπα αυγολέμονο με ρύζι για τις κρύες μέρες! Ένα τέλειο πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις!

Υλικά

  • 1,5 κιλό κοτόπουλο
  • 12 κούπες νερό
  • 1 πράσο κομμένο
  • 1 καρότο κομμένο
  • 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2/3 κούπας ρύζι γλασέ
  • Μισή κούπα χυμός από λεμόνι
  • 2 αυγά
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με αλάτι και προσθέτουμε το κοτόπουλο

Βήμα 2

Βράζουμε για μισή ώρα και ξαφρίζουμε

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα καρότα, το πράσο και βράζουμε για ακόμα μισή ώρα

Βήμα 4

Εντωμεταξύ τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι

Βήμα 5

Αφαιρούμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και το κόβουμε σε μερίδες (χωρίς τα κόκαλα)

Βήμα 6

Προσθέτουμε το ρύζι και το κρεμμύδι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά

Βήμα 7

Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλο

Βήμα 8

Χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι και προσθέτουμε λίγο από το ζωμό

Βήμα 9

Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, ανακινούμε λίγο, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 10

Η κοτόσουπα αυγολέμονο με ρύζι είναι έτοιμη!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.6 / 5)

3.6 5 5
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

5 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή