Κοτόσουπα με κριθαράκι

2014-06-07
Κοτοσουπα με κριθαρακι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια πολύ καλή συνταγή για κοτόσουπα με κριθαράκι, μια τέλεια σούπα για βραδινό ή ακόμα και για μεσημεριανό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους!

Υλικά

  • 4 κούπες ζωμός κότας
  • 500 γρ. φιλέτα κοτόπουλο
  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Μισή κούπα κομμένα καρότα
  • Μισή κούπα ψιλοκομμένο σέλερυ
  • 2 κούπες νερό
  • 3/4 κούπας κριθαράκι
  • 1/4 κούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τον ζωμό κότας με το κοτόπουλο για περίπου 15-20 λεπτά

Βήμα 2

Αφαιρούμε το κοτόπουλο και ξαφρίζουμε αν χρειαστεί

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερυ

Βήμα 4

Όταν μαλακώσουν αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 5

Προσθέτουμε τα λαχανικά και το κριθαράκι στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρο να γίνει το κριθαράκι

Βήμα 6

Ξαναβάζουμε στη σούπα το κοτόπουλο και μαϊντανό και σερβίρουμε

Βήμα 7

Η κοτόσουπα με κριθαράκι είναι έτοιμη!

 

Tips

  • Για να γίνει πιο ελαφριά βράσε τα λαχανικά μαζί με τη σούπα!
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή