Κουκιά χλωρά με αγκινάρες

2014-05-04
Κουκια χλωρα με αγκιναρες
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 45m

Μια εξαιρετική συνταγή για κουκιά χλωρά με αγκινάρες, ένα γευστικό και πολύ θρεπτικό πιάτο που μπορείς να σερβίρεις για μεσημεριανό!

Υλικά

  • 500 γρ. κουκιά χλωρά καθαρισμένα
  • 5 αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ.σούπας μάραθο ψιλοκομμένο
  • 3/4 κούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Χυμός από 1 λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τις αγκινάρες σε νερό με λεμόνι

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 3

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το μάραθο

Βήμα 4

Ρίχνουμε λίγο νερό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά

Βήμα 5

Προσθέτουμε τα κουκιά και τα σκόρδα και βράζουμε για 10 λεπτά

Βήμα 6

Προσθέτουμε τις αγκινάρες και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 7

Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά

Βήμα 8

Τα κουκιά χλωρά με αγκινάρες είναι έτοιμα!

 

Tips

  • Αν θες πιο παχύρευστη τη σάλτσα πρόσθεσε λίγο αλεύρι διαλυμένο σε ξύδι!
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή