Κουλουράκια βουτύρου Πασχαλινά με κανέλα, λεμόνι και βανίλια στο τηγάνι

2015-05-16
Κουλουράκια βουτύρου Πασχαλινά με κανέλα, λεμόνι και βανίλια στο τηγάνι
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια νοστιμότατη και αρκετά ιδιαίτερη παραδοσιακή συνταγή για κουλουράκια βουτύρου Πασχαλινά με κανέλα, λεμόνι και βανίλια στο τηγάνι θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι αρκετά παλιά και είναι από την Λευκάδα που μου την έδωσε ο άνδρας της κολλητής μου που έχει καταγωγή από εκεί. Είναι από τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις για κουλουράκια που θα βρεις στην ιστοσελίδα μας και ο λόγος είναι πως είναι στο τηγάνι αντί για το φούρνο. Αφού φτιάξουμε λοιπόν το ζυμάρι το οποίο περιέχει διάφορα υλικά, τηγανίζουμε τη ζύμη και στο τέλος προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και τα καταναλώνουμε σαν τσιμπήματα ή σαν ενδιάμεσα γεύματα στη μέρα μας. Είναι μια εξαιρετική συνταγή την οποία σου συνιστώ να φτιάξεις και να μου στείλεις πως σου φάνηκε καθώς και τι παραλλαγές ή προσθήκες έκανες στον προβλεπόμενο χώρο για επικοινωνία που βρίσκεται στο τέλος της σελίδας αυτής, κάτω από τα βήματα περιγραφής της εκτέλεσης της συνταγής.

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 1 βιτάμ μικρό
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 ρακοπότηρο κονιάκ
  • 1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
  • μοσχοκάρυδο
  • κανέλα
  • γαρύφαλλα (τριμμένα)
  • ζάχαρη άχνη
  • λάδι για τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε τα αυγά (χωριστά του κρόκους, χωριστά τα ασπράδια, που πρέπει να γίνουν μαρέγκα).

Βήμα 2

Ρίχνουμε 4 κουταλιές ζάχαρη και συνεχίζοντας πάντα το χτύπημα, προσθέτουμε τη μαρέγκα, τη βανίλια, το μπαίκιν πάουντερ, το ξύσμα λεμονιού και το αλεύρι λίγο - λίγο.

Βήμα 3

Διαλύουμε τη μισή σόδα μέσα στο κονιάκ και την άλλη μισή στο χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τα δύο διαλύματα στο μίγμα των κρόκων - ζάχαρης, μαρέγκας κλπ. καθώς και όσο αλεύρι παίρνει.

Βήμα 4

Λιώνουμε το βιτάμ και αφού κρυώσει, το ρίχνουμε στη ζύμη και ζυμώνουμε μέχρι να το πιεί.

Βήμα 5

Ρίχνουμε στο χέρι μας λίγες σταγόνες λάδι, αλείφουμε τη ζύμη, την ξαναζυμώνουμε, προσθέτοντας το μοσχοκάρυδο και τα κανελογαρύφαλλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.

Βήμα 6

Βάζουμε στη φωτιά βαθύ τηγάνι με το λάδι, να κάψει.

Βήμα 7

Πλάθουμε με τη ζύμη κουλουράκια μικρά και τα ρίχνουμε μέσα, σε απόσταση το ένα από το άλλο, τα τηγανίζουμε και τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Βήμα 8

Όταν έχουν στραγγίσει και κρυώσει τα σερβίρουμε σε πιατέλα, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και με κανέλα και τα κουλουράκια μας είναι έτοιμα για φάγωμα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή