Κουλουράκια Κρητικά με λάδι αφράτα και εύκολα με κανέλα, λεμόνι, πορτοκάλι

2015-05-02
Κουλουράκια Κρητικά με λάδι αφράτα και εύκολα με κανέλα, λεμόνι, πορτοκάλι
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 40m

Παρακάτω θα βρεις μια νοστιμότατη νησιώτικη συνταγή για κουλουράκια Κρητικά με λάδι αφράτα και εύκολα με κανέλα, λεμόνι, πορτοκάλι τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις σαν βουτήματα στον καφέ και το τσάι σου το απόγευμα, το πρωί αλλά και σαν δεκατιανό. Είναι από τις πιο γευστικές συνταγές για κουλουράκια που σου έχουμε παρουσιάσει καθώς περιέχει ένα μοναδικό συνδυασμό υλικών όπως το γαρύφαλλο, η κανέλα, το κονιάκ, τα λεμόνια, τα πορτοκάλια και η ζάχαρη που σε συνδυασμό με το παραδοσιακό κρητικό ζυμάρι, δίνουν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα που δεν πρέπει να χάσεις από το να γευτείς. Όταν φτιάξεις την συνταγή θα ήθελα τις εντυπώσεις σου καθώς και να με ενημερώσεις για τυχόν παραλλαγές που μπορεί να έκανες στην συνταγή και μην ξεχνάς πως για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαστείς μπορείς να επικοινωνήσεις απευθείας μαζί μου μέσω των σχολίων που βρίσκονται παρακάτω στην σελίδα στο τέλος της περιγραφής της συνταγής αυτής. Καλή μαγειρική και καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 1.280 γραμ. λάδι
  • 1 κρασοπότηρο κονιάκ
  • 1 κρασοπότηρο χυμός λεμονιού - πορτοκαλιού
  • 2 κρασοπότηρα αλισίβα
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια σόδα
  • 2 κουταλάκια αμμωνία
  • 1 μεγάλο κουτάλι κανέλα
  • 1 μεγάλο κουτάλι γαρύφαλλα
  • αλεύρι, όσο σηκώσουν, να γίνει το ζυμάρι ούτε σκληρό, ούτε πολύ μαλακό. (Η αλισίβα γίνεται με 2 κουταλιές στάχτη κοσκινισμένη και βρασμένη με 1/2 ποτήρι νερού).

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε καλά σε λεκάνη το λάδι με τη ζάχαρη, την κανέλα και τα γαρύφαλλα, προσθέτουμε το μισό χυμό πορτοκαλιού, την αλισίβα, τη σόδα, την αμμωνία (διαλυμένη στον υπόλοιπο χυμό λεμονιού) και το αλεύρι.

Βήμα 2

Τα ζυμώνουμε αρκετά, τα πλάθουμε σε διάφορα σχήματα και τα κουλουράκια είναι έτοιμα.

Βήμα 3

Τα ψήνουμε σε θερμοκρασία 200 βαθμών για 20 λεπτά της ώρας.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή