Κουλουράκια λαδιού με πορτοκάλι, κανέλα και σουσάμι

2015-04-22
Κουλουράκια λαδιού με πορτοκάλι, κανέλα και σουσάμι
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Σου παρουσιάζω μια πάρα πολύ απολαυστική και νόστιμη πρόταση για κουλουράκια λαδιού με πορτοκάλι, κανέλα και σουσάμι όπως τα μαγειρεύω και τα απολαμβάνω σαν απογευματινά σνακ με τον καφέ μου και το τσάι μου αλλά ακόμα και σαν τσιμπολογήματα ή σαν δεκατιανό. Είναι από τις ωραιότερες προτάσεις για κουλουράκια που μπορώ να σου προτείνω καθώς έχουν μια νοστιμότατη γεύση που παράγεται από την ζύμη με τον συνδυασμό διάφορων υλικών όπως το κονιάκ, η ζάχαρη, το κανελογαρύφαλλο αλλά ο πρωταγωνιστής είναι το πορτοκάλι και το σουσάμι το οποίο και βάζουμε και στο τέλος της συνταγής. Δοκίμασε την και στείλε μου ότι διευκρίνιση χρειαστείς αλλά και τις εντυπώσεις σου για τα κουλουράκια αυτά στην περιοχή των σχολίων στο τέλος των βημάτων εκτέλεσης της συνταγής.

Υλικά

  • 1 1/2 ποτήρι του νερού λάδι
  • μισό ποτήρι του νερού αλισίβα
  • μισό ποτήρι του νερού πορτοκαλόζουμο
  • 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 φακελάκι μπαίκιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα κοπανισμένη
  • 1 1/2 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 1/4 του κιλού σουσάμι καβουρδισμένο
  • 1 πιάτο του γλυκού ζάχαρη, για το τέλος

Διαδικασία

Βήμα 1

Δουλεύουμε στη λεκάνη το λάδι ώσπου να ασπρίσει.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την αλισίβα, το πορτοκαλόζουμο και δουλεύουμε το μίγμα, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.

Βήμα 3

Στη συνέχεια, ρίχνουμ ετο ξύσμα λεμονιού, το κονιάκ, την κανέλα, τα γαρύφαλλα, τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με τη σόδα και το μπαίκιν πάουντερ.

Βήμα 4

Ζυμώνουμε με τα χέρια μας αρκετή ώρα, ώσπου να γίνει ένα μίγμα που να πλάθεται.

Βήμα 5

Αν η ζύμη είναι πολύ μαλακιά, ρίχνουμε λίγο ακόμη αλεύρι.

Βήμα 6

Αν είναι σκληρή, ρίχνουμε λίγο νερό.

Βήμα 7

Κόβουμε κομματάκια από τη ζύμη και πλάθουμε κουλουράκια στρογγυλά, κοτσιδάκια και ότι άλλο σχήμα θέλουμε.

Βήμα 8

Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα, τα αλείφουμε με ζαχαρόνερο (χτυπάμε ζάχαρη, ένα πιατάκι του γλυκού, με λίγο νερό), τα πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και τα ψήνουμε στο φούρνο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή