Κουλουράκια λαδιού τραγανά με βανίλια και λίγα υλικά χωρίς πορτοκάλι

2015-05-18
Κουλουράκια λαδιού τραγανά με βανίλια και λίγα υλικά χωρίς πορτοκάλι
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια εξαιρετική και πολύ απλή συνταγή για κουλουράκια λαδιού τραγανά με βανίλια και λίγα υλικά χωρίς πορτοκάλι σου παρουσιάζω παρακάτω. Είναι μια αρκετά παλιά και παραδοσιακή συνταγή που μας έρχεται από την Σητεία στο Λασίθι στην Κρήτη που βασίζεται σε ελάχιστα αλλά πολύ νόστιμα υλικά. Το αφράτο ζυμάρι προέρχεται από το λάδι, το αλεύρι, τη σόδα και τα αυγά ενώ η γεύση γίνεται γλυκιά επειδή προσθέτουμε βανίλια και ζάχαρη. Είναι μια από τις πιο απλές προτάσεις για κουλουράκια που σου έχουμε παρουσιάσει και σου συνιστώ να τα καταναλώσεις σαν βουτήματα στον καφέ και το τσάι σου ή σαν τσιμπολογήματα μέσα στην ημέρα σου. Ότι σχόλιο ή ερώτηση ή διευκρίνιση χρειαστείς μπορείς να μου το στείλεις στο τέλος της σελίδας στην περιοχή που είναι τα σχόλια και σου εύχομαι καλή μαγειρική και καλή όρεξη.

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 ή 2 βανίλιες
  • λάδι για τηγάνισμα
  • ζάχαρη για πασπάλισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε σε λεκάνη το λάδι και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσει κάπως η ζάχαρη.

Βήμα 2

Χτυπάμε τους κρόκους χωριστά.

Βήμα 3

Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, ρίχνουμε και τη σόδα, συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να φουσκώσουν και τα ανακατεύουμε με τους κρόκους, εξακολουθώντας το χτύπημα.

Βήμα 4

Ρίχνουμε το μίγμα στο λάδι με τη ζάχαρη.

Βήμα 5

Προσθέτουμε και τη βανίλια και λίγο - λίγο, το αλεύρι.

Βήμα 6

Έχουμε, έτσι μία μαλακιά ζύμη.

Βήμα 7

Παίρνουμε λίγη - λίγη από αυτή τη ζύμη και την πλάθουμε πολύ μικρά κουλουράκια.

Βήμα 8

Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.

Βήμα 9

Το ψήσιμο γίνεται στο τηγάνι με πολύ λάδι και μέτρια φωτιά.

Βήμα 10

Τα βγάζουμε σε πιατέλα με τρυπητή κουτάλα και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Βήμα 11

Είναι καταπληκτικά σε νοστιμιά.

Βήμα 12

Σερβίρονται και σαν βουτήματα στον καφέ, το τσάι ή το γάλα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή