Κουλουράκια με ελιές νηστίσιμα διαίτης

2015-11-12
Κουλουράκια με ελιές
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 30m

Τα εύκολα, αλμυρά κουλουράκια με ελιές είναι η πρόταση μου για σένα μέσα από την παρακάτω σελίδα και είμαι σίγουρη ότι αν την ακολουθήσεις θα ξετρελαθείς τόσο εσύ όσο και οι φίλοι σου ή η οικογένεια σου από το αποτέλεσμα. Κάποιοι από τους λόγους που σου προτείνω αυτή τη συνταγή για κουλουράκια είναι γιατί τα υλικά που καλείσαι να χρησιμοποιήσεις είναι οικονομικά, η διαδικασία εκτέλεσης της ιδιαίτερα απλή και ως προς τη γεύση είναι απλά υπέροχα. Φυσικά μπορούν να καταναλωθούν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ως μικρό κολατσιό και από μικρούς και από μεγάλους. Θέλω πολύ να ακολουθήσεις την πρόταση μου και να μου στείλεις τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου μέσα από το χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 ml λευκό κρασί
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κιλό ελιές καλαμών ψιλοκομμένες
  • 800 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • λίγη ρίγανη

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπόλ αναμειγνύουμε το κρασί με το ελαιόλαδο, στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι με τη σόδα και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τις ελιές, ζυμώνοντας συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί μία εύπλαστη ζύμη.

Βήμα 2

Αμέσως μετά πλάθουμε τα κουλουράκια που θέλουμε ως προς το σχήμα και το μέγεθος, τα αλείφουμε με λίγο λαδάκι και τα πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή