Κουλουράκια με μέλι, κανέλα και μαύρη ζάχαρη

2015-11-18
Κουλουράκια με μέλι και κανέλα
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:15 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 2:30 h

Τι καλύτερο θα μπορούσα να σου προτείνω από μία συνταγή για πεντανόστιμα, αρωματικά κουλουράκια με μέλι και κανέλα που ειδικά τώρα που χειμωνιάζει θα συνοδεύσουν τον ζεστό καφέ ή τσάι σου καθώς και θα αποτελέσουν το ιδανικό κολατσιό των παιδιών στο σχολείο. Δύο ειδών ζάχαρες λοιπόν, μαύρη και λευκή, παντρεύονται αρμονικά με το γάλα, το αυγό, την κανέλα, το μέλι και το γαρύφαλλο χαρίζοντας μας τα πιο νόστιμα και λαχταριστά κουλουράκια του κόσμου. Αν μάλιστα θέλεις να απογειώσεις το τελικό γευστικό αποτέλεσμα σου προτείνω να πασπαλίσεις τα κουλουράκια με έξτρα μαύρη ζάχαρη και κανέλα λίγο πριν το ψήσιμο και πίστεψε με θα ξετρελαθείς. Να θυμάσαι ότι τα παιδιά ξετρελαίνονται να συμμετέχουν στη διαδικασία παραγωγής μπισκότων. Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 6 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 1 κούπα λευκή ζάχαρη
  • 1/2 κούπα μέλι
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά σούπας κανέλα
  • 1 κουταλιά σούπας γαρύφαλλο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φακελάκι μπάικιν πάουντερ

Διαδικασία

Βήμα 1

Στο μίξερ χτυπάμε τις ζάχαρες με το λάδι και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε και τα αυγά ένα ένα.

Βήμα 2

Αφού αραιώσουμε το μέλι μέσα στο γάλα προσθέτουμε το μείγμα στο μίξερ συνεχίζοντας το χτύπημα.

Βήμα 3

Τέλος ρίχνουμε μέσα στον κάδο του μίξερ αναμεμειγμένο το αλεύρι με το μπαίκιν πάουντερ, το αλάτι και τα μπαχαρικά.

Βήμα 4

Αφού ζυμώσουμε και σχηματιστεί μία εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα τοιχώματα, την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 2 ώρες και ύστερα πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα και μέγεθος θέλουμε.

Βήμα 5

Τέλος τα τοποθετούμε σε ένα ταψί επάνω σε λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 τέταρτο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή