Κουλουράκια με μούστο, γαρύφαλλο και κανέλα

2015-11-08
Κουλουράκια με μούστο
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 35m

Η εποχή του μούστου είναι τώρα για αυτό και σε παροτρύνω να φτιάξεις υπέροχα κουλουράκια με μούστο με συνταγή που σου παρουσιάζω μέσα από την παρακάτω σελίδα και την οποία την έχω παρακαταθήκη από τη γιαγιά μου η οποία φημίζονταν και για τα κουλουράκια της αλλά και γενικότερα για τις μαγειρικές της ικανότητες. Κανέλα, γαρύφαλλο, μούστος, ζαχαρίτσα και χυμός πορτοκαλιού χαρίζουν απίστευτο άρωμα στα κουλουράκια μας τα οποία είναι εύκολα ως προς την εκτέλεση και κυρίως οικονομικά ενώ ως προς τη γεύση τους αξίζει να με εμπιστευτείς και να ακολουθήσεις την πρόταση μου καθώς στο τέλος γευστικά θα σε ανταμείψει και με το παραπάνω. Με πολύ χαρά θα δεχτώ τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 850 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπα μούστο
  • χυμός 1 πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε με το σύρμα μας το λάδι με το χυμό πορτοκαλιού, το μούστο, τη βανίλια και τα κανελογαρύφαλλα.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο αλεύρι διαλυμένο με το μπαίκιν πάουντερ και τη σόδα και αμέσως μετά και το υπόλοιπο αλεύρι.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε πολύ καλά και ζυμώνοντας δημιουργούμε μία εύπλαστη ζύμη.

Βήμα 4

Σχηματίζουμε τα κουλουράκια που θέλουμε ως προς το σχήμα και το μέγεθος τους και τα τοποθετούμε σε ταψί επάνω σε λαδόκολλα.

Βήμα 5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Βήμα 6

Προαιρετικά αφού βγουν από το φούρνο πασπαλίζουμε με κανέλα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή