Κουλουράκια με πετιμέζι και λάδι νηστίσιμα Πασχαλινά Κυπριακά

2015-04-24
Κουλουράκια με πετιμέζι και λάδι νηστίσιμα Πασχαλινά Κυπριακά
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Μια γευστικότατη Κυπριακή σπεσιαλιτέ για κουλουράκια με πετιμέζι και λάδι νηστίσιμα Πασχαλινά όπως τα έφτιαχνε η νύφη μου που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λευκωσία θα βρεις παρακάτω. Μια από τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις για κουλουράκια που σου έχουμε παρουσιάσει καθώς η βάση τους είναι το πετιμέζι, είναι νηστίσιμα καθώς δεν περιέχουν καθόλου αυγά, και η γεύση τους προέρχεται από τον συνδυασμό κανέλας, καρυδιών και ζάχαρης. Μια απλή συνταγή με λίγα υλικά που σου συνιστώ να δοκιμάσεις και αν το κάνεις θα ήθελα και την γνώμη σου για το αποτέλεσμα το οποίο μπορείς να μου στείλεις στον χώρο που είναι τα σχόλια στο τέλος της συνταγής αυτής. Στον ίδιο χώρο μπορείς να με ρωτήσεις ότι απορία προκύψει καθώς και να μου πεις αν έκανες κάποια προσθήκη ή παραλλαγή στην συνταγή αυτή. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι σταρένιο
  • 1 μπουκάλι (μπύρας) πετιμέζι
  • 1 κουταλιά του τσαγιού σκόνη κανέλα και 1 ξύλο κανέλα
  • μισό φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • λίγη κοπανισμένη καρυδόψιχα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το αλεύρι σε λεκάνη και το τρίβουμε με 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.

Βήμα 2

Ρίχνουμε σιγά - σιγά 1 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό και πλάθουμε μία ζύμη μαλακιά.

Βήμα 3

Την αφήνουμε για λίγη ώρα σκεπασμένη με πετσέτα και την πλάθουμε σε λεπτές κυλινδρικές κορδελίτσες που τις τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού.

Βήμα 4

Ρίχνουμε σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει τα κουλουράκια και τα βράζουμε για 10 - 15 λεπτά περίπου.

Βήμα 5

Σε άλλο δοχείο βράζουμε το πετιμέζι με ένα μπουκάλι (μπύρας) νερό, το ξύλο της κανέλας και τη ζάχαρη.

Βήμα 6

Όταν το μίγμα βράσει, ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα και στραγγισμένα κουλουράκια και αφήνουμε να βράζουν για ένα τέταρτο της ώρας, περίπου.

Βήμα 7

Τα στραγγίζουμε και τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με λίγη κανέλα και κοπανισμένη καρυδόψιχα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή