Κουλουράκια με σταφίδες, σουσάμι και κανέλα

2015-11-29
Κουλουράκια με σταφίδες και σουσάμι
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 40m

Τα κουλουράκια που θα βρεις παρακάτω είναι η αγαπημένη μου συνταγή για κουλουράκια με σταφίδες και σουσάμι. Οικονομική, εύκολη, γεμάτη αρώματα και γλύκα πρόταση που σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να ακολουθήσεις καθώς θα αποτελέσει το τέλειο κέρασμα για φίλους και γνωστούς, το κατάλληλο κολατσιό των παιδιών για το σχολείο, ενώ θα συνοδεύσει με τον καλύτερο τρόπο το τσάι ή τον καφέ σου. Η κανέλα μαζί με το κονιάκ, τη ζάχαρη, τις σταφίδες αλλά και τα υπόλοιπα συστατικά θα χαρίσουν φανταστικό γευστικό αποτέλεσμα στα κουλουράκια σου τα οποία πίστεψε με θα κερδίσουν μόνο θετικές εντυπώσεις και σχόλια από μικρούς και μεγάλους. Θα χαρώ να δοκιμάσεις και εσύ τα λαχταριστά αυτά κουλουράκια και σου εύχομαι καλή επιτυχία.

Υλικά

  • 800 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 1 κούπα σταφίδες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
  • 2 κουταλάκια γλυκού κανέλα
  • 1 κούπα κονιάκ
  • 1 κρόκος αυγού
  • λίγο σουσάμι
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • 1/4 κούπας γάλα χλιαρό
  • 1/2 φακελάκι αμμωνία

Διαδικασία

Βήμα 1

Στο μίξερ χτυπάμε αρχικά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και γίνουν ένα αφράτο μείγμα.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέτουμε πρώτα τα αυγά ένα ένα και αμέσως μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας διαρκώς.

Βήμα 3

Την αμμωνί απρέπει πρώτα να τη διαλύσουμε στο γάλα και μετά να προσθέσουμε το μείγμα στο μίξερ, ενώ το αλεύρι μαζί με το μπαίκιν πάουντερ τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο τέλος.

Βήμα 4

Αφού λοιπόν δημιουργήσουμε μία εύπλαστη ζύμη, σχηματίζουμε κουλουράκια στο σχήμα που εμείς προτιμάμε και τα αλείφουμε με λίγο μείγμα από χτυπημένο κρόκο σε νερό.

Βήμα 5

Τοποθετούμε τα κουλουράκια μας σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή