Κουλουράκια νηστίσιμα εύκολα με σουσάμι και ελαιόλαδο

2015-06-02
Κουλουράκια νηστίσιμα εύκολα με σουσάμι και ελαιόλαδο
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια γευστικότατη σαρακοστιανή συνταγή για να φτιάξεις τα κουλουράκια νηστίσιμα εύκολα με σουσάμι και ελαιόλαδο θα βρεις παρακάτω. Είναι μια από τις πιο εύκολες και νόστιμες προτάσεις για κουλουράκια που σου έχουμε προτείνει στην ιστοσελίδα μας καθώς βασίζονται σε μια νόστιμη και αφράτη ζύμη που περιέχει μέσα όλα τα γλυκαντικά συστατικά που χρησιμοποιούμε για την συνταγή όπως η κανέλα, το γαρύφαλλο, το κονιάκ, τα πορτοκάλια και τα λεμόνια, και το μόνο που βάζουμε από πάνω πριν τα ψήσουμε είναι το σουσάμι. Ο συνδυασμός όλων αυτών των υλικών παράγει ένα νοστιμότατο αποτέλεσμα το οποίο είναι και νηστίσιμο καθώς δεν περιέχει αυγά και το οποίο σου προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις και να μου στείλεις τη γνώμη σου και τις εντυπώσεις σου. Σερβίρεται εύκολα σαν συνοδευτικό του καφέ σου ή του τσαγιού σου αλλά επίσης και σαν μέρος του πρωινού σου γεύματος αλλά και σαν τσίμπημα μέσα στην ημέρα σου. Για οποιαδήποτε απορία προκύψει στην πορεία, μπορείς πάλι να επικοινωνήσεις μαζί μου από τον αντίστοιχο χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας αυτής, κάτω ακριβώς από τα βήματα εκτέλεσης της συνταγής. Καλή μαγειρική και καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια λάδι
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 νεροπότηρο πορτοκάλι με λεμόνι (ο χυμός)
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σουσάμι
  • 1 κουταλιά της σούπας σόδα
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα και γαρύφαλλο
  • 1 1/2 κιλό αλεύρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη καλά.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού και λεμονιού, τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ, το κανελογαρύφαλλο και σιγά σιγά το αλεύρι, δουλεύοντας συνεχώς, ώσπου να γίνει μία κατάλληλη ζύμη.

Βήμα 3

Την πλάθουμε μικρά κουλουράκια, τα κυλάμε στο σουσάμι (βρεγμένο, για να κολλήσει πάνω τους) και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ώσπου να ροδίσουν.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή