Κουλουράκια νηστίσιμα με κρασί, λάδι και μαστίχα αφράτα χωρίς πορτοκάλι

2015-05-23
Κουλουράκια νηστίσιμα με κρασί, λάδι και μαστίχα αφράτα χωρίς πορτοκάλι
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 11:40 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 12:20 h

Σου στέλνω μια νοστιμότατη παραδοσιακή Πατρινή σπεσιαλιτέ για κουλουράκια νηστίσιμα με κρασί, λάδι και μαστίχα αφράτα χωρίς πορτοκάλι όπως την έφτιαχναν οι νοικοκυρές στην Πάτρα και μου την είχαν δείξει σαν φοιτήτρια στην πόλη αυτή. Είναι μια αρκετά παλιά συνταγή που φτιάχνεις το ζυμάρι από το προηγούμενο βράδυ και το ψήνεις στο φούρνο την επομένη το πρωί. Πολύ νόστιμη, είναι από τις διαφορετικές προτάσεις για κουλουράκια που σου έχουμε προτείνει εδώ στην ιστοσελίδα μας καθώς περιέχει λευκό κρασί, μαστίχα, κονιάκ, άχνη ζάχαρη και βανίλια και είναι νηστίσιμη λόγω του ότι δεν περιέχει αυγά. Σου προτείνω ανεπιφύλακτα να φτιάξεις αυτή τη συνταγή και θα ήθελα και τη γνώμη σου και τις εντυπώσεις σου μόλις δοκιμάσεις τα κουλουράκια αυτά. Μπορείς να μου στείλεις στα σχόλια κάτω στην σελίδα να με ρωτήσεις οτιδήποτε προκύψει κατά την ανάγνωση ή εκτέλεση της συνταγής καθώς και να μου πεις αν έκανες προσθήκες ή παραλλαγές στα υλικά της συνταγής αυτής. Καλή σου απόλαυση.

Υλικά

  • 3/4 του κιλού ζάχαρη άχνη
  • 100 γραμ. λάδι
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 70 γραμ. ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια σόδα
  • 100 γραμ. κονιάκ
  • 1 κουταλάκι κρεμόριο σε 1/2 λεμόνι
  • 100 γραμ. μαστίχα
  • αλεύρι όσο σηκώσει
  • 100 γραμ. κρασί άσπρο, αρετσίνωτο γλυκό
  • λίγο αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεματάμε το λάδι, τρίβουμε το αλεύρι από το βράδυ και το σκεπάζουμε.

Βήμα 2

Το πρωί κάνουμε λάκκους στο αλεύρι και ρίχνουμε όλα τα υλικά, τα υγρά, λίγο αλάτι, βανίλια, τη σόδα και το κρεμόριο διαλυμένα στο λεμόνι.

Βήμα 3

Τα ζυμώνουμε όλα καλά και τα τρίβουμε.

Βήμα 4

Πλάθουμε κουλουράκια και τα ψήνουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή