Κουλουράκια ούζου Πασχαλινά νηστίσιμα και αφράτα με μαστίχα Χίου

2015-04-16
Κουλουράκια ούζου Πασχαλινά νηστίσιμα και αφράτα με μαστίχα Χίου
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 60m

Σου στέλνω μια καταπληκτική συνταγή για να φτιάξεις μεθυσμένα κουλουράκια ούζου Πασχαλινά νηστίσιμα και αφράτα με μαστίχα Χίου με τον τρόπο που σου περιγράφω παρακάτω. Είναι μια από τις συνταγές για κουλουράκια που ταιριάζουν πολύ με το απογευματινό σου τσάι ή ακόμα και με τον καφέ σου καθώς μπορούν να καταναλωθούν και ως βουτήματα. Με βάση το ούζο και όντας μια νηστίσιμη πρόταση καθώς δεν περιέχει αυγά, αυτή η νόστιμη και αφράτη συνταγή απογειώνεται και διαφέρει λόγω της προσθήκης της μαστίχας Χίου. Σου συνιστώ να την φτιάξεις και να την δοκιμάσεις και για όποια απορία ή διευκρίνιση χρειαστείς είμαι στη διάθεση σου να απαντήσω στα σχόλια στο τέλος της συνταγής.

Υλικά

  • 1 ποτήρι του νερού ούζο
  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι του νερού λάδι
  • 1 1/2 κουταλάκι μπαίκιν
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1/2 κουταλάκι μαστίχα Χίου κοπανισμένη
  • αλεύρι όσο πάρει
  • λίγη ζάχαρη και κανέλα κοπανισμένη για το τύλιγμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνουμε σε λεκάνη το ούζο, τη ζάχαρη και το λάδι.

Βήμα 2

Τα χτυπάμε λίγο με το χέρι να λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε τη μαστίχα, λίγο αλεύρι, τη μπαίκιν με τη σόδα και ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Σιγά - σιγά ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι, όσο πάρει, ώσπου να γίνει η ζύμη κάπως μαλακιά και να έχει ελαστικότητα.

Βήμα 4

Παίρνουμε λίγη - λίγη ζύμη, την πλάθουμε σε μικρά κουλουράκια και τα βουτάμε, ένα - ένα, στη ζάχαρη και στην κανέλα (που έχουμε ανακατέψει προηγούμενα σε ένα πιάτο).

Βήμα 5

Αραδιάζουμε σε αβουτύρωτο ταψί τα κουκουράκια και ψήνουμε σε φούρνο 160 βαθμών.

Βήμα 6

Τα βγάζουμε από το φούρνο αφού ροδίσουν ελαφρά.

Βήμα 7

Σερβίρονται με το τσάι.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή