Κουλουράκια χριστουγεννιάτικα με γλάσο

2015-12-14
koulourakia-xristougenniatika-me-glaso
  • Σερβίρεις : 100
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 45m

Καλημέρα σας αγαπημένες μου φίλες. Ελπίζω οι εορταστικές μέρες να σας έχουν ανταμείψει, να περνάτε όμορφα, με την οικογένειά σας ή με φίλους, να έχετε βρεί την χαμένη σας διάθεση και αυτοπεποίθηση, τα χαμόγελα να επανήλθαν στο προσωπάκι σας. Όλη αυτή η ιδιαίτερα όμορφη ατμόσφαιρα, μπορεί μονάχα να συμπληρωθεί με γευστικά πιάτα και λαχταριστά γλυκά. Σήμερα και γω με βάση το σκεπτικό αυτό, θέλω να σας προτείνω πολύ νόστιμα χριστουγεννιάτικα κουλουράκια με γλάσο. Μεταφερόμαστε λοιπόν στα μέρη τις Ιταλία και τους <<κλέβουμε>> την τεχνοτροπία του γλάσου. Πρόκειται για μία συνταγή που με τις χριστουγεννιάτικες κουπ πατ της αρεσκείας μας δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε, γλασάροντας και στολίζοντας τα όπως εμείς επιθυμούμε. Εγώ για περισσότερο χρώμα χρησιμοποίησα χρωματιστή τρούφα. Τα υπόλοιπα αφήστε τα στη δημιουργικότητά σας. Μία λαχταριστή λιχουδιά που θα ξετρελάνει τους μικρούς και μεγάλους φίλους φίλους της γιορτινές αυτές μέρες. Καλές γιορτές.

Υλικά

  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές γάλα
  • 250 γραμμάρια βούτυρο
  • 250 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 75 γραμμάρια λευκή ζάχαρη
  • 500 γραμμάρια αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι γαρύφαλο τριμμένο
  • Για το γλάσο:
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 ασπράδι αυγού
  • λικέρ
  • Διακόσμιση:
  • Τρούφα χρωματιστή

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά στο μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, το γάλα, τη ζάχαρη το αυγό, τα χτυπάμε, προσθέτουμε το αλάτι, την κανέλα, το γαρύφαλο, το μοσχοκάρυδο, το αλεύρι και συνείζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.

Βήμα 2

Μόλις η ζύμη ετοιμαστεί, αλευρώνουμε μία επιφάνεια, την ανοίγουμε με ένα πλάστη και με χριστουγεννιάτικες κουπ πατ δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε.

Βήμα 3

Πάιρνουμε ένα ταψί, στρώνουμε μία λαδόκολλα, τοποθετούμε τα κουλουράκια, το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Βήμα 4

Γλάσο: Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το ασπράδι αυγού, τη ζάχαρη άχνη, το λικέρ της αρεσκείας μας (κεράσι, μέντα) και τα χτυπάμε πολύ καλά.

Βήμα 5

Τέλος μόλις τα μπισκότα είναι έτοιμα, κρυώσουν τελείως, αλέιφουμε με ένα πινέλο το γλάσο και πασπαλίζουμε με τη χρωματιστή τρούφα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή