Κουλουράκια Χριστουγεννιάτικα νηστίσιμα

2015-12-05
koulourakia-xristougenniatika-nhstisima
  • Σερβίρεις : 100
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 45m

Καλημέρα αγαπημένες μου φίλες. Θέλω και ελπίζω να είστε όλες καλά, να έχετε σχετικά ξεκουραστεί τις μέρες αυτές των εορτών, να έχετε κάνει βόλτες ώστε να αφήσετε λίγο στην άκρη τα δύσκολα, και να περάσετε όμορφες οικογενειακές στιγμές, αλλά και με φίλους. Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτη της παρέας, του ξενυχτιού, αλλά και του καλού φαγητού. Και ως καλές νοικοκυρές, εμείς θα πρέπει να φροντίσουμε, και για αυτό. Σήμερα, έχουμε να σας προτείνουμε μία νοστιμότητη γλυκιά λιχουδιά φροντίζοντας εσάς αλλά και τα αγαπημένα σας πρόσωπα που τηρούν τις 40 μέρες νηστείας μέχρι τα Χριστούγεννα. Έτσι λοιπόν σας προτείνουμε κουλουράκια χριστουγεννιάτικα νηστίσιμα, περιέχοντας μέσα στη συνταγή τον απίστευτο συνδυασμό κανέλας και γαρύφαλου που εκτός από υπέροχη γεύση χαρίζουν πολλά ευγεργετικά οφέλη στον οργανισμό μας. Η κανέλα λοιπόν με καταγωγή από την Κεϋλάνη, την Κίνα και τις Ινδίες, θεωρείται από τα αρχαιότερα μπαχαρικά. Η κανέλα είναι ιδανική για την αντιμετώπιση της ατονίας και των καταπονημένων μυών. Είναι πολύ καλή πηγή μαγνησίου, σιδήρου, δεν χρειάζεται να υπάρχει ιδιαίτερο μέτρο στην κατανάλωσή της και έχει μεγαλύτερη διάρκεια συντήρησης το φαί αν χρησιμοποιηθεί. Όλο αυτό έρχεται να το συμπληρώσει το γαρύφαλο, γνωστό και ως μοσχοκάρφι που είναι πλούσιο σε αιθέριο έλαιο, ευγενόλη και προστατεύει τον οργανισμό από διάφορες παθήσεις.  Μία συνταγή που κανένα δεν θα πορεί να αντισταθεί ακόμη και αυτοί που δεν νηστεύουν, χάρη της απίστευτης γεύση τους.

Υλικά

  • 2 βανίλιες
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2κ.γ κανέλα
  • 1 κ.γ γαρύφαλλο
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα φαγητού
  • ξύσμα πορτοκαλιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά διαλύουμε τη σόδα στο χυμό ποστοκαλιού. Στη συνέχεια σε ένα μπωλ ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, το λάδι, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το μπέικιν, τις βανίλιες, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύουμε πολύ καλά προσθέτοντας το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να δημιουργήσουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

Βήμα 2

Μόλις η ζύμη ετοιμαστεί παίρνουμε λίγο λίγο το ζυμάρι και με διάφορες χριστουγεννιάτικες κουπ πατ της δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε.

Βήμα 3

Τέλος σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα, βάζουμε τα κουλουράκια, τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς και τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή