Κουλούρια αφράτα βανίλιας Πασχαλινά με μαστίχα χωρίς αμμωνία

2015-06-04
Κουλούρια αφράτα βανίλιας Πασχαλινά με μαστίχα χωρίς αμμωνία
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 50m

Παρακάτω θα βρεις μια απλή και νόστιμη συνταγή για κουλούρια αφράτα βανίλιας Πασχαλινά με μαστίχα χωρίς αμμωνία όπως τα φτιάχνει μια πολύ καλή μου φίλη και μας τα σερβίρει παραδοσιακά το Πάσχα. Προσωπικά τη θεωρώ μια από τις καλύτερες προτάσεις για κουλούρια που έχω δοκιμάσει και την φτιάχνω και μέρες εκτός των Πασχαλινών γιατί αρέσουν και σε μένα και στον άντρα μου πολύ. Είναι μια αρκετά εύκολη συνταγή χωρίς πάρα πολλά υλικά που η γεύση της προέρχεται από την βανίλια, την μαστίχα, τη ρακί, το κονιάκ και την άχνη ζάχαρη και είναι ιδανικά για να τα χρησιμοποιήσεις σαν βουτήματα στον καφέ σου ή σαν μέρος του πρωινού σου γεύματος. Εμείς τα καταναλώνουμε και σαν τσιμπήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας και για αυτό περιορίζομαι στο να τα φτιάχνω συνεχώς γιατί ναι μεν είναι νόστιμα αλλά σαν γλυκό, είναι ελαφρώς παχυντικά. Σε κάθε περίπτωση σε προτρέπω στο να μαγειρέψεις την παρακάτω πρόταση και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου και τα σχόλια σου στον αντίστοιχο χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας λίγο πιο κάτω από το τέλος των βημάτων εκτέλεσης της συνταγής. Καλή μαγειρική και καλή όρεξη.

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 250 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γραμ. λάδι
  • 1 αυγό
  • 1 1/2 φλιτζάνι μαστίχα ποτό η ρακί
  • 1 φλιτζάνι κονιάκ
  • 2 κουταλάκια σόδα
  • 2 χαρτιά άρωμα βανίλιας
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Τρίβουμε το αλεύρι με το λάδι.

Βήμα 2

Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο κονιάκ.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε λεκάνη και τα ζυμώνουμε καλά (η ζύμη μας πρέπει να είναι μέτρια).

Βήμα 4

Πλάθουμε κουλουράκια στα γνωστά σχήματα, τα τοποθετούμε σε λαδωμένη λαμαρίνα και τα αλείφουμε με αυγό χτυπημένο.

Βήμα 5

Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 20 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή