Κουλούρια Θεσσαλονίκης με σουσάμι εύκολα και αυθεντικά

2015-06-21
Κουλούρια Θεσσαλονίκης με σουσάμι
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:20 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 1:35 h

Στην παρακάτω σελίδα σου παρουσιάζω ίσως την αγαπημένη μου συνταγή για υπέροχα, διαχρονικά κουλούρια Θεσσαλονίκης με σουσάμι εύκολα και αυθεντικά. Μιας και κατάγομαι από την Θεσσαλονίκη, από μικρή λάτρευα τα κουλούρια Θεσσαλονίκης καθώς αποτελούσαν την ιδανική πρόταση για ένα υγιεινό χορταστικό και γρήγορο σνάκ το πρωί, κατά τη διάρκεια του σχολείου ακόμη και στη δουλειά αργοτέρα. Μπορείς να απολαύσεις το κουλούρι σου με ένα κομμάτι τυρί ή ακόμη και αλείφοντάς το με φρέσκο βούτυρο. Σου συνιστώ να δοκιμάσεις τη συνταγή μου και να μου στείλεις τα σχόλιά σου στο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 150 γραμ. αλεύρι σκληρό
  • 2 φακελάκια μαγιά ξερή
  • 40 γραμ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 350 γραμ. αλεύρι
  • 300 γραμ. νερό
  • Επικάλυψη:
  • 1 κουταλιά σούπας γεμάτη ζάχαρη
  • σουσάμι
  • 550 γραμ. χλιαρό νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπόλ το νερό με τη μαγιά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και αφήνουμε για μερικά λεπτά να φουσκώσει.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε σε χαμηλή ένταση μέχρι να δημιουργηθεί μία μαλακή ζύμη που θα ξεκολάει από τα τοιχώματα.

Βήμα 4

Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να διπλασιάσει τον όγκο της για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 5

Σε δύο διαφορετικά μπόλ τοποθετούμε στο ένα το σουσάμι και στο άλλο το νερό με τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Βήμα 6

Σε λαδωμένο πάγκο τοποθετούμε τη ζύμη μας την οποία και χωρίζουμε σε στρογγυλά κομμάτια.

Βήμα 7

Ανοίγουμε κάθε κομμάτι με τα χέρια μας σε σχήμα λουκάνικου και ενώνουμε τις άκρες δημιουργώντας ένα κουλούρι.

Βήμα 8

Βουτάμε ένα ένα τα κουλούρια πρώτα στο μπόλ με το νερό και τη ζάχαρη και μετά στο σουσάμι.

Βήμα 9

Τοποθετούμε τα κουλούρια που φτιάξαμε σε ένα ή δύο ταψιά στρωμένα με λαδόκολα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά.

 

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή