Κουλούρι Θεσσαλονίκης γεμιστό με τυρί όνειρο

2015-06-18
Κουλούρι Θεσσαλονίκης γεμιστό με τυρί
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 9:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 9:20 h

Δοκίμασε να φτιάξεις και εσύ σπιτικό υπέροχο κουλούρι Θεσσαλονίκης γεμιστό με τυρί όνειρο, ακολουθώντας βήμα προς βήμα την συνταγή που σου παρουσιάζω παρακάτω που είναι από τις πιο νόστιμες προτάσεις για κουλούρι Θεσσαλονίκης που θα βρεις στον ιστότοπό μας. Πρόκειται για τη μία υπέροχη πρόταση για ένα χορταστικό, υγιεινό και διαχρονικό σνάκ για όλους εμάς που ζήσαμε τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. Το κουλούρι Θεσσαλονίκης τρώγεται είτε σκέτο είτε γεμιστό, αλλά εγώ το προτιμώ γεμιστό με τυρί για αυτό και σου παραθέτω τη συγκεκριμένη συνταγή. Δοκίμασε και εσύ λοιπόν να φτιάξεις μόνος σου στο σπίτι το εύκολο και γρήγορο αυτό σνάκ ακολουθώντας τις οδηγίες μου και γράψε μου τις εντυπώσεις σου στο χώρο που θα βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 2 κούπες αλεύρι
  • 1 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι γλυκού ξηρή μαγιά
  • 250 ml ζεστό νερό
  • 50 ml μαργαρίνη
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • Για την επικάλυψη:
  • σουσάμι
  • 2 κούπες νερό
  • 3 κούπες ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τη μαγιά με το ζεστό νερό και τη μία κουταλιά ζάχαρη μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.

Βήμα 2

Αφήνουμε 5 λεπτά μέχρι να αφρίσει το μείγμα.

Βήμα 3

Σε μία λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη μαργαρίνη με τα χέρια μας.

Βήμα 4

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το μείγμα της μαγιάς που έχει τώρα αφρίσει.

Βήμα 5

Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι εύπλαστο που θα κολλάει στα τοιχώματα.

Βήμα 6

Σκεπάζουμε τη λεκάνη και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 7

Αφού ξεκουραστεί την πατάμε να ξεφουσκώσει και την τοποθετούμε στο ψυγείο για μία νύχτα.

Βήμα 8

Την επόμενη μέρα αφού χωρίσουμε τη ζύμη μας σε κομμάτια, σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε σχήμα λουκάνικου το οποίο πατάμε για να πλατύνει, προσθέτουμε τη φέτα, κλείνουμε και ενώνουμε τις άκρες προκειμένου να δημιουργηθεί το στρογγυλό κουλούρι μας.

Βήμα 9

Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το σουσάμι και σε άλλο μπόλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Βήμα 10

Βουτάμε το κάθε κουλούρι πρώτα στο μπόλ με τη ζάχαρη και μετά σε εκείνο με το σουσάμι και τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολα.

Βήμα 11

Ψήνουμε τα κουλούρια μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή