Κουνέλι κοκορέτσι

2014-04-16
κουνελι κοκορετσι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 1:45 h

Μια ιδιαίτερη συνταγή για κουνέλι κοκορέτσι που μπορεί να μην είναι συνηθισμένο, πασχαλινό πιάτο όμως θα εντυπωσιάσει με την νοστιμιά του όλους τους καλεσμένους σας! Δοκιμάστε το, είναι πολύ εύκολο!

Υλικά

  • 1 κουνέλι πλυμένο και καθαρισμένο
  • 1 έντερο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουταλιά μπαχάρι
  • 1 & 1/2 κούπας κεφαλοτύρι σε κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • Μισή κούπα κόκκινο κρασί
  • θυμάρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλατοπιπερώνουμε το εσωτερικό του κουνελιού

Βήμα 2

Προσθέτουμε μπαχάρι, τη σκελίδα σκόρδου σε ροδέλες και το τυρί

Βήμα 3

Ράβουμε με σπάγκο την κοιλιά για να μην ανοίξει και τυλίγουμε καλά με το έντερο

Βήμα 4

Βάζουμε σε γάστρα ελαιόλαδο και κρασί και τοποθετούμε το κουνέλι μαζί με λίγο νερό

Βήμα 5

Βάζουμε και λίγο θυμάρι και σκεπάζουμε τη γάστρα

Βήμα 6

Ψήνουμε σε φούρνο σε χαμηλή φωτιά για μιάμιση ώρα περίπου

Βήμα 7

Το κουνέλι κοκορέτσι είναι έτοιμο!

 

Tips

  • Ιδανικά γίνεται σε γάστρα αλλά μπορείς να βάλεις και σε ταψί με αλουμινόχαρτο
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή