Κουραμπιέδες αμυγδάλου Αργυρώς με κονιάκ

2014-11-15
Κουραμπιέδες αμυγδάλου Αργυρώ
  • Σερβίρεις : 70
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 1:05 h

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε ένα πολύ εύγεστο χριστουγεννιάτικο γλυκό! Οι κουραμπιέδες αμυγδάλου της Αργυρώς με κονιάκ είναι πεντανόστιμοι και γίνονται πολύ εύκολα. Δεν απαιτούν πολύ κόπο και το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο χωρίς δυσκολία. Δοκιμάστε τους οπωσδήποτε! Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 400 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 100 γρ. φυτίνη
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 αυγό
  • 2 βανίλιες
  • Μισό κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 1/3 φλ. τσαγιού κονιάκ
  • 1 κοφτό κουτ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 250 γρ. αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
  • 850 γρ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
  • 1 κιλό άχνη ζάχαρη
  • 2 βανίλιες

Διαδικασία

Βήμα 1

Ψήνουμε την αμυγδαλόψιχα για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα

Βήμα 2

Ανακατεύουμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη και την φυτίνη για 10 λεπτά

Βήμα 3

Ρίχνουμε τους κρόκους έναν –έναν και μετά το αυγό

Βήμα 4

Προσθέτουμε μοσχοκάρυδο, βανίλια και 2 κουταλιές αλεύρι

Βήμα 5

Διαλύουμε στο κονιάκ τη σόδα και την προσθέτουμε στο μείγμα

Βήμα 6

Ενώ ανακατεύουμε προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα και το αλεύρι εναλλάξ

Βήμα 7

Ζυμώνουμε με το χέρι προς το τέλος και υπολογίζουμε αν θέλει άλλο αλεύρι ‘ώστε να έχουμε μια μαλακή ζύμη

Βήμα 8

Πλάθουμε κουραμπιέδες και τους βάζουμε σε ένα ταψί

Βήμα 9

Ψήνουμε για 35 λεπτά στους 170 βαθμούς

Βήμα 10

Όταν κρυώσουν αναμειγνύουμε την άχνη με τις βανίλιες και πασπαλίζουμε πάνω από τους κουραμπιέδες

Βήμα 11

Τους μεταφέρουμε σε πιατέλα όταν κρυώσουν και σερβίρουμε

Βήμα 12

Οι κουραμπιέδες αμυγδάλου της Αργυρώς με κονιάκ είναι έτοιμοι

 

Tips

  • Αν έχουμε ολόκληρα αμύγδαλα τα καβουρδίζουμε και τα ψιλοκόβουμε μετά
  • Μπορεί να μην χρειαστεί να βάλεις όλο το αλεύρι, υπολόγισε ώστε να μην γίνει πολύ σφιχτό το μείγμα
Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3 / 5)

3 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή