Κουραμπιέδες αφράτοι ανατολής της αγάπης

2015-12-08
kourampiedes-afratoi-anatolhs
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 60m

Καλημέρα σας αγαπημένες μου φίλες. Ελπίζω να είστε όλες καλά, και να περνάτε ακόμα καλύτερα αυτές τις εορταστικές ημέρες. Σήμερα, σκέφτηκα να σας προτείνω τους κουραμπιέδες που είναι ένα παραδοσιακό, διαχρονικό γλυκό, του οποίου η ιστορία ξεκινάει από πολύ παλιά. Αποτελεί ξεκάθαρα το σύμβολο των Χριστουγέννων, που τη στιγμή που το βλέπεις αμέσως νιώθεις το γιορτινό κλίμα μέσα σου. Θα φτιάξουμε, λοιπόν, σήμερα τους λατρεμένους κουραμπιέδες, στην συνταγη μας σήμερα με βάση την ανατολίτικη κουζίνα. Όπως και αν επιλέξετε να το κάνετε, θα είναι μια λαχταριστή λιχουδιά, που θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι. Καλά Χριστούγεννα φίλες μου, με ευτυχία!

 

Υλικά

  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γλ μπέικιν πάουντερ
  • ½ φλιτζάνι κονιάκ
  • 270 γρ. φυτική μαργαρίνη
  • 270 γρ. βούτυρο
  • 900 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 180γρ. ζάχαρη άχνη
  • 180 γρ. αμύγδαλα ακαθάριστα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
  • Το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Για το πασπάλισμα:
  • ζάχαρη άχνη
  • ανθόνερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά στο μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, τα χτυπάμε αρχικά στην 1η ταχύτητα για 1 λεπτό, ανεβάζουμε σταδιακά μέχρι την 3η ταχύητητα, τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν, να ομογενοποιηθούν, ρίχνουμε τη βανίλια, το κονιάκ, το ξύσμα ποστοκαλιού, ενώννουμε το μπείκιν με το αλεύρι, το προσθέτουμε στο μίγμα στο μίξερ, συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να φτιάξουμε μία εύπλαστη και αφράτη ζύμη.

Βήμα 2

Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, την απλώνουμε στον πάγκο και αρχίζουμε να την πλάθουμε αρχικά με λίγο αλεύρι και τις δίνουμε οτι σχήμα θέλουμε ή στρογγυλούς ή μισοφέγγαρα.

Βήμα 3

Στη συνέχεια μόλις είναι έτοιμοι οι κουραμπιέδες σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα, τοποθετούμε τους κουραμπιέδες, βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.

Βήμα 4

Τέλος μόλις κρυώσουν τους ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

 

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή