Κουραμπιέδες βουτύρου με αμύγδαλα και ρούμι

2014-12-03
kourampiedes-vouturou-me-amugdala-kai-roumi
  • Σερβίρεις : 30
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 1:05 h

Μια κλασική συνταγή για κουραμπιέδες βουτύρου με αμύγδαλα για να μυρίσει το σπίτι γιορτές. Το ανθόνερο είναι στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας το βασικό στοιχείο των κουραμπιέδων που προσδίδει το χαρακτηριστικό τους άρωμα. Αν και δεν μπορείς να ξεφύγεις πολύ σε φαντασία και πειραματισμούς σε ενα παραδοσιακό γλυκό, υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι να αρωματίσεις τους κουραμπιέδες. Εσας παρουσιάζουμε έναν με ρούμι.

Υλικά

  • 300 γρ. βούτυρο 300 γρ. βούτυρο 300 γρ. βούτυρο 300 γρ. βούτυρο
  • 130 γρ. αμύγδαλα
  • 1/2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 110 γρ.ζάχαρη άχνη
  • 25 γρ. ρούμι μάυρο
  • 600 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε το αλεύρι με την άχνη για περίπου 15 λεπτά

Βήμα 2

Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ενα ταψί και ψήνουμε στους 150 °C μέχρι να πάρουν χρώμα και τα χοντροκόβουμε

Βήμα 3

Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το αλέυρι, το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια

Βήμα 4

Προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα, στο βούτυρο με την άχνη

Βήμα 5

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το ρούμι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 10 λεπτά ακόμα

Βήμα 6

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σαν μικρά μπαλάκια (ανάλογα με το μέγεθος που μας αρέσει) και πιέζουμε με το δάχτυλό μας ωστε να γίνει μια λακουβίτσα στο κέντρο

Βήμα 7

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C

Βήμα 8

Βάζουμε τους κουραμπιέδες σε ενα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 15-20 λεπτά

Βήμα 9

Όταν κρυώσουν τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Βήμα 10

Απολαύστε τους κουραμπιέδες βουτύρου με αμύγδαλα και ρούμι

 

Tips

Το βούτυρο και η άχνη πρέπει να χτυπηθούν σε πολύ δυνατή ταχύτητα για να αφρατέψουν οι κουραμπιέδες αλλά η ταχύτητα πρέπει να μειωθεί όταν προστεθεί το αλεύρι

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ρούμι με λικέρ πικραμύγδαλο

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3 / 5)

3 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή