Κουραμπιέδες βουτύρου παραδοσιακοί με αλεσμένο αμύγδαλο και αγνό βούτυρο (από την Αργυρώ)

2014-12-04
Κουραμπιέδες βουτύρου παραδοσιακοί με αλεσμένο αμύγδαλο και αγνό βούτυρο (από την Αργυρώ)
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μοιράζομαι μαζί σου μια συνταγή που την έφτιαχνε η θεία μου την περίοδο των Χριστουγέννων και η οποία έχει προέλευση την Αργολίδα για να φτιάξεις τους κουραμπιέδες βουτύρου παραδοσιακοί με αλεσμένο αμύγδαλο και αγνό βούτυρο. Η μοναδική αυτή γιορτινή συνταγή, δεν έχει κάτι το ξεχωριστό, απλά το μείγμα όλων αυτών των υλικών σε συνδυασμό με το φρέσκο και το αγνό βούτυρο που χρησιμοποιούσε η θεία, έδιναν στους κουραμπιέδες με γεμάτη και νοστιμότατη γεύση. Σου συνιστώ να τους δοκιμάσεις αυτούς τους χωριάτικους κουραμπιέδες και σε οποιοδήποτε σημείο θέλεις να μοιραστείς μαζί μου μια απορία ή και οποιοδήποτε σχόλιο ή εντύπωση σου άφησε αυτή η συνταγή, μπορείς να το κάνεις στο χώρο των σχολίων στο κάτω μέρος της συνταγής αυτής. Καλή απόλαυση και καλές γιορτές να έχετε όλοι με υγεία.

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • μισό κιλό βούτυρο γάλακτος
  • 1/4 του κιλού αμυγδαλόψιχα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 4 αυγά
  • 4 βανίλιες
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ανθόνερο
  • 1/4 του κιλού άχνη ζάχαρη για τύλιγμα
  • 1 φλιτζάνι ανθόνερο για τύλιγμα
  • 4 βανίλιες για τύλιγμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσει, προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, την αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη, το ανθόνερο, τις βανίλιες και τα χτυπάμε όλα μαζί.

Βήμα 2

Προσθέτουμε λίγο - λίγο το αλεύρι που μέσα έχουμε ανακατέψει και τη σόδα και κάνουμε μία ζύμη μέτρια.

Βήμα 3

Πλάθουμε κουραμπιέδες σε διάφορα σχήματα, τους τοποθετούμε σε ταψί και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Βήμα 4

Μόλις τους βγάλουμε από το φούρνο τους ραντίζουμε με ανθόνερο, τους τυλίγουμε στην άχνη ζάχαρη και τους πασπαλίζουμε με βανίλια.

Βήμα 5

Η συνταγή για κουραμπιέδες βουτύρου παραδοσιακοί με αλεσμένο αμύγδαλο και αγνό βούτυρο (από την Αργυρώ) είναι έτοιμη

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή