Κουραμπιέδες για διαβητικούς με λάδι και στέβια

2015-12-12
kourampiedes-gia-diavhtikous
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 60m

Αγαπημένες μου φίλες καλησπέρα. Είμαστε όλες επηρεασμένες από το κλίμα των ημερών, τα Χριστούγεννα κυριολεκτικά μας έχουν πάρει τα μυαλά. Τις μέρες αυτές, όλες θέλουμε να φτιάχνουμε και άλλο την διάθεσή μας με ψώνια, λαχταριστά φαγητά και αμαρτωλά πιάτα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι είτε λόγω ιατρικών προβλημάτων, είτε λόγω δίαιτας και διατήρησης της σιλουέτας, δεν μπορούν αν τα απολαύσουν με την άνεση τους. Για αυτό σήμερα, έχω να σας προτείνω τους επίσης λαχταριστούς κουραμπιέδες αμυγδάλου, φτιαγμένοι χωρις ζάχαρη. Για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, χρησιμοποιούμε στην συνταγή μας αντί για ζάχαρη στέβια, που μπορεί επάξια να την αντικαθιστά, όπως επίσης και αλεύρι ολικής αλέσεως. Το ίδιο κάνουμε και με το πασπάλισμα, χρησιμοποιώντας σκόνη στέβια, ή ακόμα καλύτερα σάλτσα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη και με πολύ λίγα λιπαρά. Πιστέψτε με, θα νιώσετε μεγάλη ικανοποίηση και ευτυχία, βλέποντας τα αγαπημένα σας πρόσωπα που συγκαταλέγονται σε κάποια από τις κατηγορίες πυ ανέφερα στην αρχή, να απολαμβάνουν τους λαχταριστούς κουραμπιέδες σας. Καλή απόλαυση φίλες μου, καλά Χριστούγεννα!

 

Υλικά

  • 5 σταγόνες εσανς πικραμύγδαλου
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 3 κ.σ. στέβια κρυσταλλική 95%
  • 200 γρ αλέυρι ολικής άλεσης
  • 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • 1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι του νερού λιωμένο βούτυρο γάλακτος
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού ούζο
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού ανθόνερο
  • 1/2 λοβός βανίλιας τα σποράκια

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε ένα μπωλ ρίχνουμε το λάδι, το λιωμένο βούτυρο, το πικραμύγδαλο, το ούζο, το ανθόνερο, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα, προσθέτουμε τη στέβια, τα αμύγδαλα, τη σόδα, τα αλεύρια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα και το ζύμωμα μέχρι να πετύχπυμε μία λεία ζύμη.

Βήμα 2

Στη συνέχεια πλάθουμε τη ζύμη μας σε ότθ σχήμα θέλουμε.

Βήμα 3

Παίρνουμε ένα ταψί, στρώνουμε μία λαδόκολλα, τοποθετούμε τους κουραμπιέδες, βάζουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε στον αέρα για 30 λεπτά.

Βήμα 4

Τέλος μόλις είναι έτοιμοι τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά κια πασπαλίζουμε με τη στέβια.

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή